Головна Новини Світ США У США Омікрон виявили у вакцинованого пацієнта: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У США Омікрон виявили у вакцинованого пацієнта: що відомо

Омікроном інфікувався вакцинований чоловік, що повернувся з Африки

2 грудня 2021, 15:04
Поділіться публікацією:

У Сполучених Штатах 1 грудня вчені виявили в пацієнта зараження Omicron. Зазначається, що цей пацієнт був вакцинований двома дозами. Однак після подорожі до Південної Африки інфікувався новим штамом.

У США Омікрон виявили у вакцинованого пацієнта: що відомо

У країнах світу виявляють інфікованих новим штамом, фото з відкритих джерел

За даними представників охорони здоров’я, пацієнт отримав позитивний результат тесту через тиждень з дня прибуття до США. У людини були легкі симптоми коронавірусної хвороби. Хворий не отримував бустерної дози вакцини, наразі він перебуває на самоізоляції. У контактних осіб штам не виявлено, їхні тести дали негативний результат.

Вчені ще досліжують ключові питання передачі та інфікування пацієнтів новим варіантом. Адже вони побоюються, що мутація може покращити здатність штаму швидше поширюватися й не бути розпізнаним імунітетом, який забезпечують вакцини.

Наразі  Omicron виявлено у двох десятках країн: Канаді, Австралії, Японії, Гонконгу, Ізраїлі та інших. За словами вірусолога Школи громадського здоров’я Дж. Х. Блумберга Енді Пекоша, вже наступного тижня новий штам може почати поширюватися в США.

Вченим знадобиться два тижні або більше, щоб зрозуміти як штам поширюється від людини до людини й як люди хворіютимуть. Мова йде і про вакцинованих, і про невакцинованих.

За інформацією Адміністрації Байдена, повністю вакцинованих людей будуть ревакцинувати. В США провністю вакциновані лише 60% громадян.

Портал "Коментарі" повідомляв, що у ВООЗ розповіли, як урятувати світ від появи нових штамів коронавірусу. У середу ВООЗ оприлюднила суворі попередження про небезпеку ігнорування ковід-вакцинації, а Європейський Союз розробив обов'язкові розпорядження, оскільки Сполучені Штати зареєстрували перший випадок нового штаму коронавірусу Omicron.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини