У США Палата представників оголосила перерву, не схваливши допомогу Україні: що тепер

До 28 лютого Палата представників не розглядатиме допомогу Україні

Палата представників США після дискусій щодо законопроєкту про фінансову допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню вирішила вирушити на перерву до 28 лютого. Документ так і не було проголосовано. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

Наразі конгресмени мають повернутися до розгляду проекту закону вже наприкінці лютого.

Перед оголошенням перерви в Палаті представників тривали обговорення допомоги Україні та іншим партнерам – конгресмени вирішували, чи голосувати за документ у вигляді, узгодженому Сенатом, чи вносити до нього поправки.

На це рішення Палати представників вже з'явилася реакція президента США Джо Байдена. Американський лідер у своєму Twitter (X) зазначив, що відмова проголосувати за законопроєкт про надання Україні допомоги, яка продовжує протистояти широкомасштабній військовій агресії з боку РФ, "не буде забутий".

"Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута", - написав глава Білого дому.

Читайте також на порталі "Коментарі" - республіканці з Сенату, які підтримали законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, посилюють тиск на спікера Палати представників Майка Джонсона, який не хоче виносити його на голосування. Тим часом радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що з'явилися дані про нову загрозу нацбезпеці США. І ця загроза, як вдалося розвідати ЗМІ до офіційного брифінгу з цього приводу, походить від Росії. Про що говорять події та заяви останніх днів у США? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Джо Байден має повноваження бодай завтра надіслати Україні мільйони снарядів: ЗМІ розкрили деталі.