Головна Новини Світ США У США першого вакцинували медика
commentss НОВИНИ Всі новини

У США першого вакцинували медика

Президент США Дональд Трамп заявив, що перша в Сполучених Штатах щеплення від коронавируса COVID-19 вже зроблена.

15 грудня 2020, 00:49
Поділіться публікацією:

Глава Овального кабінету Дональд Трамп сьогодні виступив з промовою і заявив, що вже вакцинували від коронавірусу першої людини. Ним виявився співробітник медичних служб.

У США першого вакцинували медика

ФОТО: З відкритих джерел

Як написав американський президент в Твіттері.

"Перша вакцина введена. Вітаю США! Вітаю світ! ", — написав він.

Сьогодні в Америці почалася масова вакцинація, вакцину схвалили компаній BioNTech і Pfizer. У США на сьогодні зафіксовано 16 737 267 випадків зараження, з них 306 459 смертей. На початку грудня Британія найперше всіх країн схвалила вакцину Pfizer, заявив, що з 8 грудня лікарі країни почали вакцинацію населення.

Крім того, як пише видання Global News, в Канаді сьогодні теж стартувала вакцинація населення від коронавірусу. За словами місцевих чиновників, доглядальниця Аніта Кіданжен, яка працює в будинку для літніх людей в Торонто, стала першою людиною в Канаді, яка поза клінічних випробувань отримала щеплення вакцини. Жінка входила в п'ятірку групи, на яких випробували вакцину. Всі вони мешканці будинку похилих. Як пише видання, скоро почнеться вакцинація і в Квебеку. А, наприклад, в Іспанії, не сильно поспішають вакцинуватися до новорічних свят. Влада країни заявила, що планують розпочати вакцинацію на початку січня. Як зазначила влада, що вакцин "вистачить для кожного", але вакцинація буде проходити поступово.

"У нас все готово для того, щоб як тільки прибудуть перші дози, могла починатися вакцинація — з усіма необхідними гарантіями", — зазначив міністр охорони здоров'я Іспанії Сальвадор Ілла.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що вакцина від коронавірусної хвороби з'явиться на аптечних прилавках України не раніше осені 2021 року. 8 млн доз — саме стільки вакцини України замовила в першій частині заявки в світовій ініціативі COVAX. Цієї кількості вистачить, щоб зробити щеплення 4 млн осіб. Другу частину заявки подадуть 14 грудня 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини