У США почалася підготовка до війни з Китаєм, яка можлива у 2025 році, – NBC

Протистояння між США та Китаєм може спалахнути, коли Вашингтон буде зайнятий виборами

Генерал ВПС США Майк Мініхан поставив завдання перед підлеглими до кінця лютого доповісти про заходи щодо підготовки до бойових дій з КНР. З цією метою він розіслав службові записки всім своїм підлеглим. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "NBC".

"Сподіваюся, я помиляюся. Моя інтуїція підказує мені, що я боротимуся у 2025 році", - сказав генерал Майк Мініхан у службовій записці, розісланій офіцерам, якими він командує, та отриманій "NBC News".

На думку американського воєначальника, Пекін може скористатися ситуацією із президентськими виборами у Тайвані та США, запланованими на 2024 рік. Америка буде "відвернена", і голова КНР Сі Цзіньпін має можливість встановити контроль над Тайванем.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Вашингтону стало відомо, що китайські компанії дають РФ нелетальну зброю, яку та у свою чергу використовує у війні проти України. Саме тому Білий дім уже зв'язався з китайською владою, озвучив свої заперечення та попередив про наслідки.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай відкрито виступив проти поставок Заходом зброї Україні, що може призвести до ще більш кровопролитної війни та нової ескалації: у Києві одразу ж відповіли.

Раніше "Коментарі" писали - ослаблення санкцій проти РФ: про що говорить неочікувана заява США - як ще сильніше вдарити по агресору. Експерти детально розібралися в ситуації, що склалася.