Головна Новини Світ США У США помер один із засновників компанії Adobe
commentss НОВИНИ Всі новини

У США помер один із засновників компанії Adobe

У Каліфорнії помер Чарльз Гешке - один із засновників компанії Adobe, який брав участь у розробці формату PDF

18 квітня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

На 82-му році життя перестало битися серце американського бізнесмена і вченого-комп'ютерника Чарльза Гешке. Це один із засновників компанії Adobe Inc., яка займається випуском графіки та програмного забезпечення.

У США помер один із засновників компанії Adobe

Чарльз Гешке / фото: Reuters

Як повідомляє видання Associated Press, бізнесмен помер кілька днів тому в Каліфорнії, але причина його смерті не вказана.

Генеральний директор Adobe Systems Шантану Нарайен зазначив, що це величезна втрата для компанії і для індустрії технологій, тому що Чарльз Гешке був орієнтиром і героєм протягом десятиліть. Разом із Джоном Уорноком вони розробили нові програми, які спричинили революцію у творчості та спілкуванні між людьми.

Компанія Adobe найбільш відома своєю системою вебпрограмного забезпечення Adobe Flash, програмами для редагування зображень Photoshop, Adobe Reader, Portable Document Format (PDF). У 2009 році Adobe потрапила до списку 400 кращих великих компаній.

За свої досягнення в області технологій та інновацій Чарльз Гешке разом із Джоном Уорноком у 2008 році отримали від експрезидента США Барака Обами державну нагороду. У 2010 році Товариство Марконі нагородило підприємців премією Марконі за видатний внесок у технології зв'язку.

Нагадаємо, що у в'язниці США помер колишній інвестор Берні Медофф, який відбував 150-річний термін за організацію найбільшої у світовій історії фінансової піраміди. Повідомляється, що смерть настала з природних причин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у віці 88 років помер нобелівський лауреат з економіки, "батько євро" Роберт Манделл.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини