Головна Новини Світ США У США померли шість учасників випробувань вакцини Pfizer
commentss НОВИНИ Всі новини

У США померли шість учасників випробувань вакцини Pfizer

Шестеро людей загинули під час випробувань вакцини від коронавируса, розробленої американським фармацевтичним гігантом Pfizer і німецькою компанією BioNTech

8 грудня 2020, 23:48 comments1247
Поділіться публікацією:

За час пандемії, країни-лідери намагаються знайти вакцину проти коронавірусної інфекції. Як стало нещодавно відомо, під час випробувань американо-німецької вакцини Pfizer померли шість осіб. Двом із загиблих вакцинувалися справжнім препаратом, а решта — плацебо. Як говориться в доповіді Управління з питань якості продовольства і медикаментів (FDA) США, всі хто брав участь у випробуванні, були проблеми зі здоров'ям. Половина з них була старше 50 років.

У США померли шість учасників випробувань вакцини Pfizer

ФОТО: З відкритих джерел

Один з тих, хто прийняв участь у вакцинації, страждав зайвою вагою, він помер через кілька днів після введення першої дози вакцини. У іншої людини через два місяці після введення другої частини вакцини зупинилося серце. Два пацієнти з групи плацебо померли від інфаркту та інсульту, причина ще двох смертей з'ясовується.

Сьогодні FDA підтвердило ефективність в 95% вакцини Pfizer і BioNTech після введення двох доз.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що вакцина від коронавірусної хвороби з'явиться на аптечних прилавках України не раніше осені 2021 року. 8 млн доз — саме стільки вакцини України замовила в першій частині заявки в світовій ініціативі COVAX. Цієї кількості вистачить, щоб зробити щеплення 4 млн осіб. Другу частину заявки подадуть 14 грудня 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини