Головна Новини Світ США У США пояснили свою відмову закрити небо над Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пояснили свою відмову закрити небо над Україною

У Білому домі розповіли, що не закриватимуть небо над Україною, але забезпечать нашу країну додатковою військовою допомогою

1 березня 2022, 10:45
Поділіться публікацією:

В Україні триває шостий день війни із Російською Федерацією. І противник завдає серйозного удару за допомогою авіації. У зв'язку із цим США попросили закрити для України небо. Але Білий дім відмовився і пояснив чому. Про це повідомляє видання WSJ.

У США пояснили свою відмову закрити небо над Україною

Чому США не хоче закрити Україні небо (фото з відкритих джерел)

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі зазначила, що якщо США закриє для України небо, то країна може бути втягнута у прямий воєнний конфлікт із Російською Федерацією.

За її словами, президент США Джо Байден не вважає таке рішення найкращою ідеєю, тому що, по суті, це означало б, що американські військові будуть збивати літаки РФ, а це ескалація, якої глава держави не хоче.

Але при цьому США нададуть Україні зброю, зокрема "летальну оборонну допомогу" і близько 350 мільйонів доларів.

Нагадаємо, санкції з боку Сполучених Штатів Америки проти Центрального банку Росії було розширено. За інформацією джерела, Міністерство фінансів США передає, що це рішення поширюватиметься на Центральний банк Російської Федерації, Фонд національного добробуту Росії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що, відбиваючи російське вторгнення, Україні доводиться втрачати не лише своїх воїнів, а й мирне населення. За даними ООН, лише за 4 дні неоголошеної повномасштабної війни Росії проти України загинуло понад 100 людей, ще 300 отримали поранення.

Читайте також, що прокурор міжнародного кримінального суду Карім Ахмад Хан заявив, що розпочав розслідування щодо ситуації в Україні. За його словами, є обґрунтовані підстави вважати, що в Україні було скоєно військові злочини, так і злочини проти людства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.wsj.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Romano

1 березня 2022, 17:56

Только сброс с трона Владимира Адольфовича Путина позволит вернуть мир к нормальной жизни. И чем быстрее это будет, тем лучше это будет и для мира, и для человечества, и для самой России. Но верхушка российского народа имеет слишком большой страх перед личным палачом Путина ибн Гитлера Рамзаном Кадыровым с его головорезами, которые ликвидировали немало оппонентов кремлёвского диктатора. К тому же вышедший из ума диктатор начал угрожать ядерной кнопкой.


Новини