Головна Новини Світ США У США рекордно впала економіка: країна втратила 2 трлн доларів через пандемію
commentss НОВИНИ Всі новини

У США рекордно впала економіка: країна втратила 2 трлн доларів через пандемію

Тільки за один квартал ВВП США знизився на третину

30 липня 2020, 17:16 comments1113
Поділіться публікацією:

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) Сполучених Штатів Америки у другому кварталі 2020 року скоротився на 32,9%. При цьому падіння в першому кварталі оцінюється в 5%. Про це повідомляється на сайті Міністерства торгівлі США.

У США рекордно впала економіка: країна втратила 2 трлн доларів через пандемію

Як наголошується в повідомленні, скорочення ВВП у другому кварталі показало реакцію на COVID-19, так як в березні і квітні в деяких районах країни були введені карантинні обмеження.

"Повний економічний ефект від пандемії COVID-19 не може бути кількісно визначений в оцінці ВВП за другий квартал 2020 року, оскільки фактори впливу, як правило, включені в вихідні дані і не можуть бути окремо виділені", — йдеться в повідомленні.

За даними статистичного відомства, номінальний ВВП в доларах США знизився на 34,3%, або 2,15 трлн доларів, у другому кварталі до рівня 19,41 трлн доларів. У першому кварталі ВВП скоротився на 3,4%, або на 186,3 млрд доларів.

Зниження реального ВВП відбилося в зниженні витрат на особисте споживання, експорт, інвестицій в особисте майно, інвестицій у нежитлові приміщення, інвестиції в житло, а також у державні і місцеві органи влади, які були частково компенсовані зростанням витрат федерального уряду.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Міжнародній авіакомпанії України розповіли про збитки, яких вони зазнали через карантин і відсутністю пасажиропотоку



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини