Головна Новини Світ США У США розкритикували звіт розвідки про походження COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розкритикували звіт розвідки про походження COVID-19

Витяг з доповіді розвідки повинні опублікувати на днях

25 серпня 2021, 23:54
Поділіться публікацією:

У США розкритикували звіт розвідки про походження коронавірусу, який готували 90 днів, назвавши його непереконливим і антинаукових. Про це повідомляє BBC.

У США розкритикували звіт розвідки про походження COVID-19

Коронавірус (фото з відкритих джерел)

25 серпня стало відомо, що розвідка США передала президенту Джо Байдену звіт про походження коронавірусу. Однак спецслужби не змогли прийти до остаточного висновку про те, звідки з'явився COVID-19. У звіті розвідки відсутні конкретні висновки щодо походження коронавірусу. Фахівцям не вдалося з'ясувати, підхопила його людина природним шляхом, або він з'явився в результаті витоку з лабораторії. За словами джерел, необхідно залучити Китай до обміну лабораторними записами, зразками генома та іншою інформацією. Поки немає необхідних даних для формування висновків про походження COVID-19.

Витяг з доповіді розвідки повинні опублікувати на днях. Прессекретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі сказала, що для цього знадобиться "щонайменше кілька днів".

Міністр закордонних справ Китаю Ван І назвав доповідь американської розвідки "антинаукової". За його словами, Вашингтон "проігнорував і відмовився" від проведення дослідження, яке проводила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), заради того, щоб створити "політичний звіт" для президента. Попри невтішні результати дослідження розвідки, вчені по всьому світу продовжують працювати над тим, щоб знайти відповідь про походження вірусу. На їхню думку, для цього може знадобитися кілька років.

Нагадаємо, людям похилого віку та працівникам медичної галузі, щоб убезпечити себе від ковіду, потрібно додатково робити цю процедуру. Адже ефективність вакцини знижується вже через півроку після двох уколів доз Pfizer і AstraZeneca. Такі висновки зробили вчені з Великобританії після свого дослідження.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини