Головна Новини Світ США У США розповіли, чи можна бити їх зброєю по РФ із території Сумщини
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чи можна бити їх зброєю по РФ із території Сумщини

Сполучені Штати хочуть, аби оборона України була максимально ефективною, про це в інтерв'ю Голосу Америки розповів директор з питань Європи у Раді нацбезпеки США Майкл Карпентер

31 травня 2024, 21:02
Поділіться публікацією:

Президент Сполучених Штатів Джо Байден розпорядився змінити чинні вимоги, дозволивши використання наданої Україні зброї для ударів по російській території, повідомив директор з питань Європи у Раді нацбезпеки США Майкл Карпентер.

У США розповіли, чи можна бити їх зброєю по РФ із території Сумщини

Майкл Карпентер

За його словами, відповідний дозвіл вже набув чинності. При цьому Карпентер пояснив, що це рішення було прийняте в контексті російського наступу в Харківській області. Російські окупанти обстрілювали українські цілі, розташовані неподалік кордону, і українці звернулися з проханням використати надану США зброю для контрударів по російських позиціях.

Карпентер підкреслив, що дозвіл стосується можливості "завдавати контрударів через кордон" і не включає використання ATACMS або ударів на великі відстані. Головна мета – забезпечити, щоб українці могли захистити себе від ударів з території за кордоном.

На питання про можливість ударів не лише для захисту Харківщини, але і, наприклад, Сумщини, Карпентер відповів, що дозвіл поширюється на можливість захисту українців через кордон проти російських атак, які надходять звідти. Інакше росіяни насолоджувалися б відносним захистом на своєму боці кордону, додав Карпентрер.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський сказав, що йому повідомили про зміну позиції США у питанні ударів американською зброєю по території РФ сьогодні вранці. За словами президента, таке рішення допоможе захистити українців. Тепер він очікує на те, як воно буде впроваджене у життя.

При цьому західні ЗМІ повідомляють, що можна очікувати українських ударів по РФ протягом годин чи днів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини