У США розповіли, чого очікувати, у разі продажу Іраном балістичних ракет Росії

У Держдепі обіцяють "швидку відповідь" у разі продажу Іраном балістичних ракет Росії

Міжнародна спільнота відповість швидко, якщо Іран піде далі і продасть Росії балістичні ракети. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив представник Державного департаменту США Метью Міллер.

"Це ще одна ознака поглиблення військового партнерства між Іраном та Росією, оскільки ми неодноразово публічно попереджали, що це партнерство є шкідливим для України, для сусідів Ірану та для міжнародної спільноти", - заявив представник Держдепу.

За словами Метью Міллера, США продемонстрували здатність вживати заходів та реагувати на військове партнерство між Росією та Іраном.

Також у Держдепі США звернули увагу на тісну координацію з їхніми партнерами та союзниками.

"Якщо Іран піде далі і продасть Росії балістичні ракети, я можу запевнити вас, що міжнародне співтовариство швидко відповість", - сказав дипломат.

Зазначимо, під час цього ж брифінгу Метью Міллер заявив, що США вже попередили Росію про наслідки застосування ядерної зброї. Загрози з боку російського диктатора Володимира Путіна безвідповідальні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW) впевнені, що російський диктатор Путін продовжує переслідувати максималістські цілі в Україні, він хоче повну капітуляцію України, а також має на меті послабити та роззброїти НАТО – це він розглядає як невід'ємну частину російських національних інтересів. Це відчувалося під час виступу президента РФ на Федеральних зборах.