Головна Новини Світ США У США розповіли, хто стане "переможцем", у разі угоди між РФ та КНДР
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, хто стане "переможцем", у разі угоди між РФ та КНДР

Екс-радник президента США з національної безпеки сказав, що дасть досягнення потенційної угоди між Володимиром Путіним та Кім Чен Ином щодо постачання зброї

13 вересня 2023, 11:37 comments6007
Поділіться публікацією:

Зустріч та переговори Володимира Путіна та Кім Чен Ина – це не лише питання постачання Росії зброї з Північної Кореї. Це набагато більше. Якщо два диктатори прийдуть до розуміння, то найбільше від цього виграє, звичайно ж, Кім Чен Ин. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив екс-радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон, пише "CNN".

У США розповіли, хто стане "переможцем", у разі угоди між РФ та КНДР

Джон Болтон. Фото: з відкритих джерел

"З точки зору Північної Кореї це поверне їй справді значущі контакти з Росією вперше після розпаду Радянського Союзу", — вважає Болтон.

"Ще за часів холодної війни Північна Корея дуже добре нацьковувала Китай на Радянський Союз, повертаючись до Корейської війни", — сказав він, але додав, що після розпаду СРСР Північна Корея почала все більше залежати від Китаю.

Зустріч та потенційна угода щодо постачання зброї між Кімом та Путіним "дає Північній Кореї в майбутньому можливість отримувати нафту і газ безпосередньо з Росії, отримувати високі технології в обмін на цю зброю", — сказав Болтон. "Я думаю, що великим переможцем тут стане Кім Чен Ин".

Однак, додав він, більш тісні відносини між двома країнами також "збільшать вплив Росії в Кореї, на півострові та в усьому географічному регіоні, тоді як, я думаю, росіяни стурбовані тим, що вони молодший партнер на осі Пекін-Москва" .

Зазначимо, що диктатори Росії та КНДР нині зустрічаються на російському космодромі. Кім Чен Ин повідомив, що для КНДР першим пріоритетом є відносини з РФ і його країна "підтримує всі рішення Путіна".

Також видання "Коментарі" повідомляло – чого очікувати від зустрічі Путіна та Кім Чен Ина – до чого може призвести зближення РФ та КНДР.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини