Головна Новини Світ США У США розповіли про очікування від зустрічі в Саудівській Аравії за формулою світу
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли про очікування від зустрічі в Саудівській Аравії за формулою світу

Для старту справжнього мирного процесу РФ має продемонструвати свою готовність розпочати мирні переговори

3 серпня 2023, 07:15
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки (США) сприймають майбутній саміт у Саудівській Аравії, на якому учасники зустрічі обговорять запропоновану президентом України "формулу миру" та її реалізацію — початком процесу та шансом для держав почути українську сторону безпосередньо. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив речник Держдепу США Метью Міллер.

У США розповіли про очікування від зустрічі в Саудівській Аравії за формулою світу

Спікер Держдепу США Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

Американський чиновник звертає увагу, що для старту справжнього мирного процесу РФ має продемонструвати свою готовність розпочати мирні переговори. Проте Кремль цього не зробив.

Представник Держдепу додав, що у Вашингтоні не очікують на прийняття на запланованому саміті в Саудівській Аравії кардинальних рішень.

"На наш погляд це шанс для країн світу почути Україну безпосередньо. І ми сподіваємося, що кожна країна світу підтримає позицію України. І кожна країна світу займе таку позицію, як і ми — що територіальну цілісність і суверенітет України необхідно поважати", — сказав Міллер.

Також речник Держдепу підтвердив, що на саміті візьме участь делегація США. Її склад буде оголошено цього тижня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кремлі, який продовжує ракетний терор мирних міст України, відреагували на переговори щодо пошуку рішень щодо припинення війни, які днями пройдуть у Саудівській Аравії. Причому пройдуть без РФ, але за участю близько 30 країн. Путинський глашатай Дмитро Пєсков заявив, що будь-яка спроба сприяти мирному врегулюванню заслуговує на позитивну оцінку, але додав, що наразі не проглядається можливості для мирних переговорів між Москвою та Києвом. Які очікування від зустрічі у Саудівській Аравії? Чи можуть там ухвалити рішення, на які доведеться погодитися Кремлю? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини