Головна Новини Світ США У США розповіли, що чекає на Північну Корею, якщо та почне допомагати РФ у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, що чекає на Північну Корею, якщо та почне допомагати РФ у війні

Штати уважно спостерігають за тим, що відбувається між Росією та Північною Кореєю

14 вересня 2023, 08:05 comments6374
Поділіться публікацією:

У Білому Домі відреагували на зустріч російського диктатора Володимира Путіна з лідером КНДР Кім Чен Ином. Вашингтон закликав офіційний Пхеньян не підтримувати російську війну проти України. в іншому випадку, КНДР чекає жорстка реакція не лише США, а й усієї міжнародної спільноти. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі.

У США розповіли, що чекає на Північну Корею, якщо та почне допомагати РФ у війні

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

Представник Білого Дому зазначив, що США вже відомо про те, що російське керівництво звертатиметься до Північної Кореї з проханнями про великі постачання артилерійських снарядів. Цілком можливо, що цими проханнями Путін не обмежиться і проситиме інші види озброєння.

"Ми дуже уважно спостерігаємо. Ми закликаємо Північну Корею не підтримувати війну Росії в Україні. Жодна нація на планеті ніхто не повинен допомагати Путіну вбивати невинних українців", – сказав він на брифінгу в середу, 13 вересня.

Представник Білого дому зазначив, що якщо Північна Корея вирішить допомагати Росії якоюсь зброєю, "ми вживемо заходів і розберемося з цим відповідно".

"Як сказав Джейк Салліван минулого тижня, Північна Корея зіткнеться з наслідками – як з боку США, так і з боку міжнародної спільноти. З того, що ми знаємо – Путін напевно проситиме артилерію. На Донбасі та півдні України сторони обстрілюють одна одну, що дуже залежить від артилерії. Отже, ймовірно, це як мінімум один тип боєприпасів, які Путін шукає. Можливо, йшлося і про інші типи амуніції, але в нас поки що немає ясної картини", – наголосив Кірбі.

Зазначимо, в українській розвідці вже заявили, що російський диктатор Володимир Путін, наважившись на затягування війни з Україною, не розрахував сили і тепер змушений звертатися за допомогою до північнокорейського диктатора Кім Чен Ин. Справа в тому, що у росіян сьогодні великі труднощі із забезпеченням війни проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини