Головна Новини Світ США У США сенатори одразу від двох партій закликали передати Україні F-16 та ATACMS
commentss НОВИНИ Всі новини

У США сенатори одразу від двох партій закликали передати Україні F-16 та ATACMS

Сенатори впевнені, що нова зброя та техніка допоможуть Україні протистояти майбутньому наступу Росії та перейти в атаку

26 січня 2023, 09:15
Поділіться публікацією:

США та союзники мають суттєво посилити підтримку українського народу, поставивши Україні винищувачі та високоточні далекобійні ракети. З цією ініціативою виступили сенатори Ліндсі Грем, що представляє Республіканську партію, Річард Блюменталь і Шелдон Уайтхаус, які представляють демократів. Усі троє нещодавно відвідали столицю України та мали зустріч із президентом Володимиром Зеленським. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

У США сенатори одразу від двох партій закликали передати Україні F-16 та ATACMS

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Сенатори закликали Білий дім та союзників США направити в Україну "більше вогневих засобів дальньої дії, таких як ATACMS, та винищувачів, таких як F-16 та Міг-29". На їхню думку, поєднання всієї цієї зброї та техніки "допоможе Україні протистояти майбутньому наступу Росії та перейти в атаку як на сході, так і на півдні, щоб ще більше підірвати здатність Росії продовжувати бойові дії в Україні".

Вони наголосили, що українські військові перевершили всі очікування, коли мова зайшла про захист своєї батьківщини та використання наданої їм військової техніки. Воїни ЗСУ показали себе як справжні професіонали. Сенатори впевнені, що танки будуть ефективно використані ЗСУ у майбутніх боях із російськими військами.

Нещодавно спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив уже фактично відомо, який тип літаків отримає Україна від міжнародних партнерів та які терміни підготовки особового складу

Читайте також на порталі "Коментарі" — танки Leopard 2 підуть в Україну: про що каже рішення Берліна – чи може змінитись ситуація на фронті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Олексій Данілов озвучив термін нового наступу Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини