Головна Новини Світ США У США схвалили військову допомогу Україні на 250 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

У США схвалили військову допомогу Україні на 250 млн доларів

За проект оборонного бюджету проголосували 67% депутатів Палати представників

9 грудня 2020, 10:00
Поділіться публікацією:

Палата представників Конгресу США схвалила проект військового бюджету, який передбачає допомогу Україні в розмірі чверті мільярда доларів. На підтримку документа свої голоси віддали 289 з 431 депутата, що склало 67%.

У США схвалили військову допомогу Україні на 250 млн доларів

Законопроект про оборонний бюджет на 2021 рік також містить обмеження для компаній, що надають страхові та сертифікаційні послуги, необхідні для завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". Крім цього, законопроект пропонує санкції проти компаній, які надають послуги для модернізації або встановлюють зварювальне обладнання на які беруть участь в будівництві судах.

На стримування Китаю і забезпечення безпеки в тихоокеанському регіоні автори проекту передбачили понад два млрд доларів. Документ також передбачає введення нових санкцій проти Туреччини, яка закупила у Росії зенітно-ракетні комплекси С-400.

Президент Дональд Трамп пообіцяв накласти вето на проект бюджету, оскільки він не містить пункту про скасування розділу 230 закону про етику у сфері комунікацій від 1996 року, який захищає технологічні компанії від судових позовів за публікації користувачів.

Однак, після того, як законопроект підтримали дві третини депутатів, Конгрес зможе подолати президентське вето.

Як повідомляв портал "Коментарі", Міністерство оборони США підписало контракт на виробництво протитанкових ракетних комплексів Javelin для цілого ряду держав, серед яких Україна. Про це повідомляє прес-служба Пентагону. Контракт підписаний з групою компаній Raytheon — Lockheed Martin. Вироблені ПТРК будуть призначені для Австралії, Грузії, Індонезії, Йорданії, Ірландії, Катару, Литви, Нової Зеландії, Норвегії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Оману, Туреччини, України, Франції, Чехії та Естонії. Сума контракту склала 18 млн 431 тис. 215 дол. США. Проводитися ПТРК будуть на заводі в Тусоні, штат Арізона. Роботи, імовірно, завершаться 25 червня 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини