Головна Новини Світ США У США скандал: адміністрація Байдена не прискорює постачання зброї Києву, але передає Гаїті
commentss НОВИНИ Всі новини

У США скандал: адміністрація Байдена не прискорює постачання зброї Києву, але передає Гаїті

Республіканці звинуватили Адміністрацію Байдена у передачі озброєння Гаїті, а не Україні

22 травня 2024, 08:05 comments3676
Поділіться публікацією:

Представники Республіканської партії звинуватили адміністрацію Байдена в тому, що вона, оминаючи законодавців, відправила кенійським військам, розгорнутим на Гаїті, військове обладнання на десятки мільйонів доларів, яке могло б бути використане для допомоги Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

У США скандал: адміністрація Байдена не прискорює постачання зброї Києву, але передає Гаїті

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

У листі до Державного секретаря США Ентоні Блінкена голова Комітету із закордонних справ Палати представників Майкл Маккол (республіканець від Техасу) та член Комітету із закордонних справ Сенату Джим Ріш (республіканець від Айдахо) розкритикували адміністрацію за те, що вона використала свої президентські повноваження для прискореного виділення 60 мільйонів доларів військової допомоги Гаїті для придушення банд, які сіють хаос у країні.

Цей пакет включає гвинтівки, боєприпаси та бронетехніку для кенійських військ, що прямують на острів. Очікується, що вони прибудуть у четвер – того ж дня, коли президент Кенії Вільям Руто зустрінеться із високопосадовцями США у Вашингтоні.

У листі законодавців йдеться, що адміністрація США поспішає фінансувати невизначену та безстрокову операцію на Гаїті без схвалення Конгресу.

Як йдеться у статті, зростає занепокоєння, що американська підтримка Гаїті може дорого коштувати Україні, оскільки Білий дім також спрямовує Києву обладнання безпосередньо зі складів Пентагону. І ніхто не впевнений, скільки часу знадобиться для перемоги над бандами, які з кожним днем стають сильнішими та впливовішими.

У Держдепі вже відповіли, що США "реагують на численні критичні потреби в усьому світі, і сценарії розвитку подій в Україні та Гаїті відрізняються. Така заява в інтерв'ю виданню NatSec Daily державний чиновник, який побажав залишитися анонімним.

"Підтримка народу Гаїті не обмежує та не позбавляє нас можливості підтримувати народ України", — додав чиновник.

За його словами, обидва пріоритети є важливими, і в кожному випадку Білий дім визначає підтримку з урахуванням потреб американських партнерів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що намагається домовитись Україна з партнерами: як це може вплинути на перебіг війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини