Головна Новини Світ США У США спецслужби розсекретили матеріали про вбивство Джона Кеннеді
commentss НОВИНИ Всі новини

У США спецслужби розсекретили матеріали про вбивство Джона Кеннеді

У мережу потрапили тисячі секретних матеріалів спецслужб США

16 грудня 2021, 11:26
Поділіться публікацією:

У США спецслужби розсекретили матеріали про вбивство Джона Кеннеді

Джон Кеннеді. Фото з відкритих джерел

Національний архів США надав відкритий доступ до документів спецслужб про розслідування вбивства 35-го президента держави Джона Кеннеді. . Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Національний архів Сполучених Штатів Америки.

У цьому архіві понад 1500 відсканованих документів. Вони відцифровані у форматі PDF, а також мають систему пошуку за ключовими словами.


"Загалом колекція складається з понад п’яти мільйонів сторінок, повʼязаних із вбивством: записів, фотографій, кінофільмів, звукозаписів та артефактів. Більшість записів відкрито для дослідження", — йдеться у повідомленні Національного архіву США.


Також у відомстві зазначили, що дане оприлюднення архіву відбулось згідно рішенням Джо Байдена, чинного Президента США. У цих документах експерти вже виділили чимало цікавої інформації про вбивцю Джона Кеннеді — Лі Харві Освальда. Також у матеріалах вказують про напружені стосунки між США та Кубою, та наводиться оцінка заявам її лідера Фіделя Кастро.

Нагадаємо, 35-го Президента США Джона Кеннеді вбили пострілом у Далласі 22 листопада 1963 року, коли він їхав у кортежі з дружиною. Зазначається, що вбивця зробив усього три постріли, якими були поранені губернатор Техасу Джон Конналлі, а також один з перехожих. Тоді слідство встановило, що вбивцею може бути Лі Харві Освальд, якого заарештували та за кілька днів застрелили у відділку поліції у прямому ефірі.

В американському суспільстві точилося чимало дискусій на тему того, кому було вигідне вбивство Кеннеді. У 1992 році Джордж Буш засекретив матеріали справи на 25 років. Частину документів згодом, у 2017 році опублікував уряд США.

З документами можна ознайомитись за даним посиланням.


Читайте також: До Кремля приїхала представниця Держдепу США: що відомо про зустріч





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини