Головна Новини Світ США У США створили штучний інтелект, що прогнозує протікання COVID-19 у пацієнтів
commentss НОВИНИ Всі новини

У США створили штучний інтелект, що прогнозує протікання COVID-19 у пацієнтів

Модель можна удосконалити для прогнозів розвитку інших хвороб

1 вересня 2021, 19:55
Поділіться публікацією:

У США створили штучний інтелект, що прогнозує протікання COVID-19 у пацієнтів

У США створили штучний інтелект, фото siemens healthineers

Вчені Массачусетської лікарні розробили штучний інтелект, що навчився точно визначати як протікатиме  COVID-19 у кожного пацієнта та чи є ризик смертності. Про це пише видання Medical Xpress.

Швидка та точна клінічна оцінка прогресування захворювання та смертності є життєво важливою для ведення таких пацієнтів, йдеться в повідомленні.

Дослідницька група під керівництвом доктора філософії, професора Хіроюкі Йосіди, директора відділу досліджень 3D-зображень у Массачусетській загальній лікарні розробила нову модель штучного інтелекту, що аналізує знімки комп’ютерної томографії (КТ) та має високу прогностичну ефективність.

Модель штучного інтелекту може показати для кожного пацієнта як в його організмі прогресує COVID-19. Ця модель має меншу похибку, ніж попередні програми прогнозування.

"Це набагато більш точна і високорозвинена технологія штучного інтелекту", — пояснює професор Йосіда.

Команда вже показала, що цю модель можна використовувати для прогнозування виживання пацієнтів з COVID-19 за даними їх КТ грудної клітки. Модель також можна удосконалити для прогнозів розвитку інших хвороб, в тому числі й для прогнозів хворих на штам "Дельта".

Як повідомляв портал "Коментарі", на Рівненщині вкрали трубу, яка постачала кисень у реанімацію. Викрадач, як розповів сам, прийшов до медичного закладу і обрізав та забрав собі 19 метрів труби. Мідь, яку він поцупив, містянин збув на скупці металобрухту. Заробив за нічну вилазку до лікарні 1200 гривень. Гроші чоловік витратив на різні покупки для себе.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини