Головна Новини Світ США У США суд зобов'язали релігійну організацію заплатити майже 1 млн. доларів через незаконне використання дитячої праці
commentss НОВИНИ Всі новини

У США суд зобов'язали релігійну організацію заплатити майже 1 млн. доларів через незаконне використання дитячої праці

У 2012 році церква опублікувала відео, де було видно, як жінки та діти збирають горіхи

31 жовтня 2021, 05:43
Поділіться публікацією:

Федеральний суд у штаті Юта визнав винним пастора церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) та зобов'язав релігійну організацію компенсувати майже мільйон доларів через незаконне використання дитячої праці. Про це повідомляє американський телеканал CNN.

У США суд зобов'язали релігійну організацію заплатити майже 1 млн. доларів через незаконне використання дитячої праці

США (фото з відкритих джерел)

У 2012 році церква опублікувала відео, де було видно, як жінки та діти збирають горіхи на одному із ранчо у штаті Юта. У Міністерстві праці звернули увагу на це відео та подали скаргу на єпископа Лайла Джеффса та його бізнес-підрядника Брайана Джессопа. Їх звинуватили у незаконному використанні дитячої праці. Суддя окружного суду США Джилл Перріш визнала провину єпископа і зобов'язала його виплатити понад 312 тисяч доларів як заборгованість із зарплати для кожної дитини, а також таку суму, як компенсацію. Ще 281 тисячу доларів релігійна організація має виплатити самому єпископу та його підряднику, щоб сплатити їхню працю. У позові міністерства йшлося про те, що компанія Paragon Contractors, з якою тоді співпрацювали мормони, використовувала дітей парафіян, щоб направити працювати на ферму та збирати горіхи. Така практика тривала з 2008 до 2013 року.

Сторона звинувачення заявила, що знайшла у єпископа документи, де він записував, скільки годин працювали діти, але лише частина потрібної інформації. Крім того, у 2017 році єпископ був засуджений до 57 місяців обмеження волі у федеральній в'язниці за участь у схемі махінацій з талонами на харчові продукти та втечу з-під домашнього арешту.


Нагадаємо, у Львівській області до судової відповідальності притягнуть місцевого жителя, який зберігав у домашньому архіві майже півсотні гігабайтів дитячого порно. Про це інформує Львівська обласна наглядова установа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини