Головна Новини Світ США У США видали перший небінарний паспорт
commentss НОВИНИ Всі новини

У США видали перший небінарний паспорт

У червні Держдепартамент оголосив, що дозволить громадянам самостійно обирати свій статевий маркер для паспортів

29 жовтня 2021, 02:00
Поділіться публікацією:

У Сполучених Штатах Америки вперше видали паспорт із позначкою "Х" замість статі. Нововведення мають забезпечити права людей, які не ідентифікують себе як чоловік чи жінка. Про перший відповідний документ у США повідомив канал CNN. Такі паспорти видаватимуть небінарним особам, які не вважають себе ні чоловіками, ні жінками.

У США видали перший небінарний паспорт

Паспорт. Фото ixabay.com


У червні Держдепартамент оголосив, що дозволить громадянам самостійно обирати свій маркер для паспортів. Щобільше, він не вимагатиме медичного підтвердження, навіть якщо обраний маркер заявника не співпадає із статтею, зазначеною в інших документах. "Департамент рухається до додавання гендерного маркера X для небінарних, інтерсексуальних та гендерно-нонконформних осіб, які подають заяву на отримання паспорта США, – йдеться в офіційній заяві. – Ми віддані просуванню свободи, гідності та рівності всіх людей, включаючи ЛГБТ людей".


Нова позначка буде доступна заявникам на початку 2022 року. США приєднуються до Канади, Австралії, Нової Зеландії та інших країн з аналогічною політикою паспортів з урахуванням гендерного чинника.


Нагадаємо, 5 жовтня у Кабулі оголосили, що видача документів розпочнеться за кілька днів. Вже 6 — тисячі афганців взяли в облогу паспортні столи, які не працювали з того часу, як "Талібан" захопив владу в Афганістані. Щоб відновити порядок, до установ відправили співробітників служби безпеки зі зброєю. Приміщення зачинено. Усередині немає нікого, хто міг би відповісти на запитання. Єдиний офіційний представник стоїть за високим бетонним бар'єром. Він повідомляє, що робота служб відновиться з суботи, і закликає афганців поки що розійтися. У суботу видаватимуться вже готові документи, заяви поки що не приймаються.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини