Головна Новини Світ США У США відновили мораторій на примусове виселення
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відновили мораторій на примусове виселення

У Білому домі оголосили про те, що власники нерухомості з 1 серпня знову мають право виселяти орендарів

28 серпня 2021, 00:54
Поділіться публікацією:

Верховний суд США 26 серпня відхилив останній мораторій на виселення орендарів через несплату за житло. Тепер під загрозою виселення опинилися 11 млн американських сімей. Про це повідомляє американське видання The New York Times.

У США відновили мораторій на примусове виселення

США (фото з відкритих джерел)

Більшість суддів (п'ять проти трьох) проголосували за скасування мораторію на виселення. У рішенні на вісім сторінок говориться, що Центр з контролю і профілактиці захворювань перевищив свої повноваження, коли ввів в дію останній мораторій.

"CDC ввів загальнонаціональний мораторій на виселення на основі закону, який діяв кілька десятиліть тому ... (закон 1944 року, — ред.) Повірити в те, що закон дає CDC такі широкі повноваження складно, це викликає сумніви і недовіру", — пояснили судді.

Як відомо, 29 липня в Білому домі оголосили про те, що власники нерухомості з 1 серпня знову мають право виселяти орендарів, які протягом певного часу не платять за житло. Через пандемії коронавірусу діяв меморандум на виселення.

У відповідь 4 серпня в Центрі з контролю і профілактиці захворювань (CDC) оголосили про новий мораторій на виселення орендарів житла. Він повинен тривати 60 днів, до 3 жовтня. Взагалі, перший мораторій на виселення було введено з ініціативи Центру з контролю і профілактики захворювань в вересні 2020 року. Він діяв 11 місяців.

Нагадаємо, деякі ЗМІ почали публікувати нібито інсайдерську інформацію, що зустріч Володимира Зеленського з главою Білого Дому Джозефа Байдена може бути знову перенесена. "Коментарі" вирішили поцікавитися у експертів, наскільки реальним є ризик того, що в разі подальшої ескалації ситуації в Афганістані доведеться скасувати візит президента України в США, намічений на кінець серпня. Фахівці також подумали, наскільки переговори будуть успішними, якщо все ж відбудуться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини