Головна Новини Світ США У США відповіли на звинувачення Шойгу, розповівши, хто насправді стоїть за провокаціями на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відповіли на звинувачення Шойгу, розповівши, хто насправді стоїть за провокаціями на Донбасі

У США називають "неправдивими" заяви РФ про причетність Вашингтона до застосування хімзброї на сході України

22 грудня 2021, 08:24
Поділіться публікацією:

Представник Пентагону Джон Кірбі вважає "неправдивою" інформацію міністра оборони РФ Сергія Шойгу про те, що Вашингтон може планувати провокації на сході України із застосуванням хімічної зброї. Своє слово із цього приводу також сказали у Держдепі США. Представник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що за напруженістю на Донбасі стоїть саме Росія, а не США чи Україна, як вважають у Москві. Як передає видання "Коментарі", про це пише сайт Пентагону.

У США відповіли на звинувачення Шойгу, розповівши, хто насправді стоїть за провокаціями на Донбасі

Нед Прайс. Фото: з відкритих джерел

Джон Кірбі дав зрозуміти, що коментувати заяву Шойгу немає сенсу, тому обмежився коротким коментарем про те, що міркування глави Міноборони Росії помилкові.

Нед Прайс був більш категоричним у своїй заяві. Він заявив, що США вкотре закликають Росію припинити застосовувати провокаційну та ворожу риторику, а краще зайнятися тим, щоби зняти напруженість на українському сході. Такий крок принесе багато позитиву та відкриє можливість для конструктивного діалогу.

У Держдепі наголосили, що заяви Москви не відповідають дійсності і за всіма провокаціями стоїть саме Росія, не офіційний Вашингтон чи Київ.

Зазначимо, розмови про хімзброю на сході України з'явилися після заяви Сергія Шойгу про те, що російська розвідка оперує даними про те, що на Донбас прибуло 120 американських військових-найманців, які мають намір застосувати в Україні хімічну зброю як провокацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю проаналізували, наскільки реальним є вторгнення Росії в Україну напередодні Різдва 25 грудня, як про це говорить західна розвідка. У Росії знову можуть вдатися до такого кроку, щоб дотриматися символізму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини