Головна Новини Світ США У США відреагували на розмову Зеленського з Сі Цзіньпіном
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відреагували на розмову Зеленського з Сі Цзіньпіном

Координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі оприлюднив позицію США щодо телефонної розмови Володимира Зеленського та Сі Цзіньпіна.

26 квітня 2023, 17:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Білий дім відреагував на новину про те, що президент України Володимир Зеленський вперше від початку повномасштабного вторгнення провів розмову з китайським лідером Сі Цзіньпіном. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

У США відреагували на розмову Зеленського з Сі Цзіньпіном

Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

Представник Білого дому Джон Кірбі привітав довгоочікувану розмову лідерів України та Росії.

"Ми вітаємо новини про те, що відбулася телефонна розмова між президентом Сі та президентом Зеленським. Ми вважаємо, що це добре. Ми говорили протягом досить тривалого часу, що вважаємо важливим, щоб президент Сі та офіційні особи КНР дізнались українську точку зору на це незаконне вторгнення Росії", — говорить американський політик.

Попри позитивну реакцію на дзвінок Джон Кірбі заявив, що не бачить можливості для мирного вирішення війни в Україні.

"Чи призведе це до якогось значущого мирного руху, плану чи пропозиції, я просто не думаю, що ми зараз це знаємо", — вважає координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

Журналісти уточнили в американського представника, чи зможе Китай допомогти досягти мирної угоди між Україною та Росією. На це Кірбі відповів, що така угода має бути на умовах Володимира Зеленського.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про речницю міністерства закордонних справ Росії Марію Захарову, яка відреагувала на телефонний дзвінок Володимира Зеленського та Сі Цзіньпіна.

Також "Коментарі" писали про рейтинг схвалення глобального лідерства Сполучених Штатів, Китаю та Російської Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини