Головна Новини Світ США У США відреагували на заклик Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відреагували на заклик Зеленського

США не змінили політику використання далекобійної зброї, попри прохання Володимира Зеленського.

27 серпня 2024, 08:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після чергового масованого ракетного удару Росії президент Володимир Зеленський звернувся з закликом зняти для України будь-які обмеження на використання далекобійної зброї, яку надають західні партнери. На ці заяви відреагували у США.

У США відреагували на заклик Зеленського

Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

Речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі під час брифінгу заявив, що зняття обмежень на використання зброї для ураження цілей у глибині Росії не нове бажання Зеленського. За словами Кірбі президент неодноразово висловлював свої занепокоєння щодо ударів РФ і тепер це зробив публічно.

"Ми розуміємо, чому він це робить; його країна піддається нападу. Але, як я багато-багато разів говорив, ми продовжуватимемо розмови з українцями, але залишатимемо їх приватними. І я не маю жодних змін у нашій політиці щодо американської зброї, про які можна було б говорити сьогодні", — сказав Кірбі.

Також Кірбі висловився щодо масованого ракетного удару Росії 26 серпня та назвав його "класичним кроком" російського диктатора Володимира Путіна. За словами представника Білого дому, США будуть намагатись надати Україні "найбільш надійні та передові можливості ППО".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський відреагував на масований удар РФ по Україні та назвав Путіна "хворою істотою". За словами президента, такий "діагноз" для російського диктатора уже для усіх є зрозумілим. 

Також "Коментарі" писали про те, яка була основна мета російського масового удару по Україні. Як вказує лейтенант Андрій Коваленко, Путін не змінив тактику та б'є по енергетиці, щоб спричинити блекаут в Україні. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини