Головна Новини Світ США У США відреагували на запуск Росії протикосмічної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відреагували на запуск Росії протикосмічної зброї

З'явилась реакція США на запуск російської космічної зброї, яка здатна збивати супутники в космосі.

22 травня 2024, 10:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Пентагоні заявили, що запущений Росією супутник слугує протикосмічною зброєю, тому США будуть вимушені у разі небезпеки захищати свої інтереси, проте намагатимуться зберегти стабільність у космічному середовищі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

У США відреагували на запуск Росії протикосмічної зброї

Речник Пентагона генерал Патрік Райдер. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу в Пентагоні речник Міністерства оборони США Патрик Райдер прокоментував запуск російського супутника 16 травня, який Сполучені Штати вважають протикосмічню зброєю, яка може атакувати інші супутники в космосі.

"США несуть відповідальність за готовність захищати і обороняти космічну сферу і забезпечувати безперервну і безперебійну підтримку Об'єднаних збройних сил і Об'єднаних контингентів. І ми продовжимо балансувати між необхідністю захисту наших інтересів у космосі і бажанням зберегти стабільне і стійке космічне середовище", – сказав Райдер.

За словами речника Пентагону російська протикосмічна зброя перебуває на тій же орбіті, що й державні супутники США. Крім того, російський супутник схожий на раніше запущені у 2019 та 2022 контркосмічні вантажі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США назвали лицемірною резолюцію РФ у Раді Безпеки ООН щодо заборони використання зброї в космосі. Як пояснив посол США в ООН Роберт А. Вуд, Росія заблокувала попередню подібну резолюцію США, а також запустила в космос зброю попри Договір про космос, який забороняє такі дії.

Також "Коментарі" писали про те, що в США пояснили, як покарають Китай за допомогу Росії у війні з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини