Головна Новини Світ США У США вимагають розслідувати візит Зеленського до Сполучених Штатів: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У США вимагають розслідувати візит Зеленського до Сполучених Штатів: яка причина

Республіканці вважають візит Зеленського в США був політично вмотивованим, як кампанія підтримки Камали Гарріс.

сьогодні, 11:00 comments2195
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Група республіканців Палати представників США закликала розслідувати нещодавній візит президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів, вбачаючи в ньому можливі політичні мотиви. Вони висловили занепокоєння, чи не був візит Зеленського використаний для підтримки позицій віцепрезидентки Камали Гарріс перед майбутніми виборами.

У США вимагають розслідувати візит Зеленського до Сполучених Штатів: яка причина

Зеленський на американському збройовому заводі в Скрентоні. Фото: twitter.com/ZelenskyyUa

На чолі з конгресменом Ленсом Гуденом, дев’ять республіканців направили запити до міністерств юстиції та оборони з вимогою перевірити, чи був візит Зеленського профінансований коштом американських платників податків і чи не порушує це федеральне законодавство.

Зокрема, увагу привернули слова Зеленського, в яких він попередив про ризики глобального конфлікту у разі зміни адміністрації на Трампа-Венса. Це викликало критику республіканців, які розцінили ці заяви як підтримку Гарріс.

"Ці дії викликали серйозне занепокоєння у спостерігачів щодо того, що візит міг бути політично вмотивованим, потенційно порушуючи закони США, такі як Закон Хеча, який забороняє федеральним службовцям брати участь у політичній діяльності під час виконання службових обов’язків або використовувати державні ресурси для такої діяльності", — йдеться в повідомленні.

Законодавці також поставили під сумнів використання військового літака США та охорони Секретної служби для супроводу Зеленського під час його візиту на завод боєприпасів у Пенсільванії. Вони стверджують, що ці ресурси повинні використовуватися виключно для національної безпеки, а не для політичних цілей.

У разі підтвердження, це може бути порушенням федеральних законів та етичних норм, тому республіканці вимагають повного звіту про витрати на цей візит та використання державних коштів.

"Використання доларів американських платників податків для фінансування того, що явно було заходом у стилі передвиборчої кампанії для демократів, є неприйнятним і, ймовірно, незаконним Американська громадськість заслуговує на повне пояснення та відповідальність за цю кричущу політизацію іноземної дипломатії", — пишуть республіканці у заяві до міністерств юстиції та оборони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський професор пояснив, чому Байден не дає дозвіл на далекобійну зброю Україні.

Також "Коментарі" писали, що у США назвали негайні кроки, які допоможуть закінчити війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини