Головна Новини Світ США У США впевнені – Пекін візьме на себе частину витрат, пов'язаних із російським вторгненням в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У США впевнені – Пекін візьме на себе частину витрат, пов'язаних із російським вторгненням в Україну

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван вважає, що Китай також зазнає економічних втрат у разі російського вторгнення в Україну

7 лютого 2022, 10:41
Поділіться публікацією:

Вашингтон вже відкритим текстом попереджає Китай про те, що у разі підтримки Росії після початку вторгнення в Україну китайська економіка почне серйозні проблеми. У результаті Пекін зазнає економічних втрат. Як передає портал "Коментарі", про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван в інтерв'ю американським ЗМІ.

У США впевнені – Пекін візьме на себе частину витрат, пов'язаних із російським вторгненням в Україну

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

Джейк Салліван зазначив, що Китаю доведеться взяти на себе частину витрат, пов'язаних із російським вторгненням в Україну. Враховуючи всі ризики, китайський уряд повинен у найближчі кілька тижнів оцінити, чи підтримка Росії серйозного економічного удару. Китай повинен визначитися на чиєму він боці, і зробити собі вибір.

Салліван зазначив, що той пакет санкцій, який вже приготували для Росії на випадок її вторгнення в Україну, може бути спрямований проти Китаю. Справа в тому, пояснив Салліван, що російська економіка дуже взаємопов'язана з китайською і, якщо у російської економіки почнуться проблеми, то це позначиться і на китайському ринку.

Радник Джо Байдена також зазначив, що Пекін добре розуміє, що він не може допомогти російській економіці встояти у разі запровадження заходом санкцій. До того ж, у Китаю почнуться проблеми на дипломатичній арені, бо він сильно впаде в очах заходу та й Європи, підтримавши російську агресію проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай та Росія об'єднуються проти Заходу: експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, що це означає для України та решти демократичного світу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини