Головна Новини Світ США У США з'явився кандидат у президенти, який наполягатиме на тому, щоб країна вийшла з НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У США з'явився кандидат у президенти, який наполягатиме на тому, щоб країна вийшла з НАТО

За інформацією Politico, кандидат у президенти США Рамасвамі хоче, щоб країна вийшла з НАТО

6 січня 2024, 12:17
Поділіться публікацією:

Один із кандидатів у президенти США від Республіканської партії Вівек Рамасвамі хоче, щоб країна вийшла з НАТО. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

У США з'явився кандидат у президенти, який наполягатиме на тому, щоб країна вийшла з НАТО

Вівек Рамасвамі. Фото: із відкритих джерел

Видання з посиланням на інформовані джерела зазначає, що Рамасвамі заявив різним групам експертів та прихильників про бажання вивести США з НАТО. Politico вважає, що республіканець може піти на такий крок, якщо стане президентом.

Ще в жовтні Рамасвамі в інтерв'ю Politico назвав ідею виходу США з НАТО розумною, але не відкрито підтримав її. Він також припускав, що настав час вивести Сполучені Штати з ООН.

Прес-секретар кампанії Рамасвамі Тріша Маклафлін відмовилася прямо коментувати, що республіканець робитиме з НАТО, але не заперечувала позиції кандидата.

"Вівек серйозно стурбований тим, що більшість союзників по НАТО не виконують своїх військових інвестиційних зобов'язань, і при необхідності переоцінить нашу власну підтримку. Він також вважає, що експансіонізм НАТО після холодної війни безпідставно збільшив ризик великого конфлікту з Росією", — сказала речник.

Варто додати, що Рамасвами є не єдиним кандидатом у президенти США, який заговорив про вихід країни з НАТО. Перед цим подібну заяву зробив колишній президент, республіканець Дональд Трамп.

Видання зазначає, що вихід США з НАТО може стати початком найбільшої трансатлантичної кризи за останні десятиліття, що призведе до питань, чи Вашингтон здатний підтримувати союзників, а також унеможливити здатність НАТО виступати стримуючою силою проти Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – участь Трампа у президентських виборах хочуть заборонити у десятках штатів: деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини