Головна Новини Світ США У США закрили ресторан, де відмовилися перевіряти COVID-сертифікати клієнтів
commentss НОВИНИ Всі новини

У США закрили ресторан, де відмовилися перевіряти COVID-сертифікати клієнтів

Тепер їду в закладі можна замовити тільки з собою

22 жовтня 2021, 05:15
Поділіться публікацією:

У Сан-Франциско тимчасово зупинили роботу популярного ресторану швидкого харчування In-N-Out Burger через відмову перевіряти у відвідувачів докази вакцинації проти коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє американське видання The New York Times.

У США закрили ресторан, де відмовилися перевіряти COVID-сертифікати клієнтів

США (фото з відкритих джерел)


Тепер їду в закладі можна замовити тільки з собою. Міський департамент охорони здоров'я (SFDPH) прийняв рішення, що відвідувати заклади громадського харчування мають право тільки ті, хто зробив хоча б одне щеплення проти коронавірусу. Минулого четверга роботу ресторану припинили повністю після того, як в SFDPH поскаржилися, що у відвідувачів не перевіряють COVID-сертифікати. Тепер ресторан працює тільки для замовлень на винос. У SFDPH пояснили, що змушені були закрити заклад, тому що місто вимагає від усіх ресторанів та інших закладів громадського харчування, щоб відвідувачі, які збираються є в приміщенні, мали докази вакцинації проти коронавірусу. Керівництво In-N-Out визнало, що ресторан не виконує вимоги SFDPH, але назвав правила регулятора "нав'язливими і дискримінаційними".


Нагадаємо, найбільше американське видання The New York Times окремо звернуло увагу на проблему підробки COVID-сертифікатів в Україні, зазначивши, що країна страждає не тільки від великому спалаху захворювання, але і від масової підробки документів про проходження вакцинації. Чому це стало можливим? Як вирішити проблему? Ситуацію для порталу "Коментарі" проаналізував колишній працівник СБУ і консультант Комітету Верховної Ради з питань національної оборони безпеки Іван Ступак. В Україні величезними темпами зростає ринок підроблених сертифікатів про вакцинацію, підтверджує Іван Ступак. На його думку, в даному конкретному випадку закон цього ринку досить примітивний, але дієвий: "Є попит на такого роду послуги, а значить і є пропозиція".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини