Головна Новини Світ США У США завили про втручання Росії, Ірану та Китаю в американські вибори. Знайшли й український слід
commentss НОВИНИ Всі новини

У США завили про втручання Росії, Ірану та Китаю в американські вибори. Знайшли й український слід

У Національній раді контррозвідки США розповіли про роль українського політика Андрія Деркача в американському виборчому процесі

8 серпня 2020, 11:28
Поділіться публікацією:

Директор Національного центру контррозвідки і безпеки США Вільям Еваніна заявив, що три країни поширюють неправдиву інформацію в Мережі, щоб вплинути на виборців, викликати заворушення і підірвати довіру виборців до демократичного процесу в Сполучених Штатах. Про це пише Reuters .

У США завили про втручання Росії, Ірану та Китаю в американські вибори. Знайшли й український слід

Фото: Brendan Smialowski / AFP / Scanpix / LETA

За його словами, Росія переслідує колишнього віце-президента Джо Байдена. У заяві кампанії Байдена кажуть, що Трамп публічно і неодноразово запрошував, підбадьорював і навіть намагався примусити іноземне втручання в американські вибори.

Крім того Еваніна заявив, що український політик Андрій Деркач поширює заяви про корупцію, в тому числі через публічні витоку телефонних дзвінків, щоб підірвати кампанію Байдена і Демократичну партію. Прихильники Трампа в Сенаті США почали розслідування, що ставить під сумнів причетність сина Байдена Хантера до передбачуваної підприємницької діяльності в Україні.

У Національній раді контррозвідки США вважають, що Китай волів би, щоб Трамп не наново не виграв президентські вибори, тому що Пекін вважає його занадто непередбачуваним.

За словами Еваніни, Китай розширює зусилля по впливу напередодні виборів в США, щоб спробувати сформувати американську політику, чинити тиск на політиків, яких вважають антикитайськими, і відхилити критику Китаю.

Крім того, в контррозвідці США припускають, що Іран буде поширювати дезінформацію в Мережі, щоб дискредитувати американські інститути і президента Трампа, а також викликати невдоволення американських виборців.

Багато чиновників, які працюють над виборчими технологіями в США і зовнішні експерти з безпеки, тепер менше турбуються про злом на виборах, ніж про дезінформацію і логістики.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп висловив ідею про те, щоб відкласти президентські вибори , які повинні відбутися в листопаді поточного року. Однак представники Конгресу США не підтримали ідею. "Коментарі" дізналися у експертів, чи ризикне нинішній глава Білого дому піти на такий крок, і чим це все може для нього обернутися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини