Головна Новини Світ США У США заявили, що Китай готується до війни: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заявили, що Китай готується до війни: що відомо

За словами Болтона, розпад Радянського Союзу не означав зникнення міжнародного політичного ризику

21 вересня 2023, 19:55
Поділіться публікацією:

Влада Китаю веде  активну підготовку   до війни зі США,   про це говорять дані, що надала американська розвідка. Про це заявляє   екс-радник з питань національної безпеки адміністрації Трампа Джон Болтон в своєму виступі  в The Telegraph

У США заявили, що Китай готується до війни: що відомо

Китай активно готується до війни (фото з відкритих джерел)

Політик, що представляє республіканців, звертає  увагу на зроблену  заяву керівника американських  військово-повітряних сил  Френка Кендалла, який попереджує  про загрозу з боку Китаю.

"Дані розвідки не можуть бути чіткішими. Я не можу сказати, якими є їхні справжні наміри. Але Китай готується до війни, і саме до війни зі Сполученими Штатами", – сказав Кендалл.

Як стверджує Болтон, заява Кендалла є відображенням двопартійного американського консенсусу щодо загроз Пекіна глобальному Заходу. 

"Ця загроза не обмежується військовими справами, але поширюється також на політику та економіку. Протягом останнього десятиліття ми (США. – Ред.) з різною швидкістю усвідомлювали цю загрозу. У багатьох випадках ми небезпечно повільно оцінювали величину та масштаб ризиків", – говорить про це представник  республіканців.

Болтон  стверджує, що влада  Китаю вже не одне десятиліття  провадить економічну війну проти Заходу: викрадає інтелектуальну власність, впроваджує меркантилістську політику в рамках  інститутів вільної торгівлі, одним з таких є СОТ, ізолює свої критично важливі внутрішні ринки від іноземних конкурентів, при цьому вміло користуючись відкритістю  Заходу.

Політик  звинувачує  очільників великих підприємств, що чимало  інвестували в цю країну чи стали надто залежати  від Пекіну.

"Правильне розуміння загрози Китаю усім суспільством та прийняття рішучої відданості його поразці означає, що Захід може перемогти екзистенціальну загрозу ХХІ століття. Навпаки, ігнорування відчутної реальності, з якою ми стикаємося, через страх схвилювати комуністичних імператорів "Серединного царства" забезпечить нашу поразку", – завершив Джон Болтон.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай заявив, що його позиції збігаються з російськими щодо війни в Україні

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини