Головна Новини Світ США У США заявляють про перехоплення російських літаків біля берегів Аляски
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заявляють про перехоплення російських літаків біля берегів Аляски

Російські літаки залишалися в міжнародному повітряному просторі

29 серпня 2020, 11:15 comments1206
Поділіться публікацією:

Американські винищувачі F-22 перехопили російські військові літаки в міжнародному повітряному просторі біля берегів Аляски пізно ввечері в четвер, повідомляє Північноамериканська Командування повітряно-космічної оборони. Про це пише CNN .

У США заявляють про перехоплення російських літаків біля берегів Аляски

Перехоплення стався на тлі загострення напруженості між американськими і російськими військовими, яка стала однією з основних тем в світі на цьому тижні, коли в результаті зіткнення російських і американських військових в Сирії були поранені сім американських військовослужбовців. У підсумку Москва і Вашингтон звинуватили один одного в цьому інциденті.

Незважаючи на те, що російські літаки наблизилися до узбережжя Аляски на відстань 50 морських миль, вони залишалися в міжнародному повітряному просторі.

Росія іноді направляє військові літаки в зону ідентифікації ППО Аляски, яка тягнеться за межі повітряного простору США і Канади, і ці вторгнення часто перехоплюються американськими або канадськими літаками, що діють у складі NORAD.

Американські військові чиновники кажуть, що в останні місяці спостерігається зростання числа таких російських польотів.

Раніше "Коментарі" писали, що американська компанія Otto Aviation офіційно представила свій пасажирський літак Celera 500L , з фюзеляжем, виконаним у вигляді кулі. Компанія заявила, що його повномасштабний прототип вже зробив 31 успішний випробувальний політ. За заявою компанії, Celera знизить викиди вуглецю на 80 відсотків в порівнянні з аналогічним літаком бізнес-класу. Крім пасажирських перевезень, Отто продає літаки для вантажного та військового застосування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини