Головна Новини Світ США У США зажадали відкликати сотні тисяч автомобілів Tesla
commentss НОВИНИ Всі новини

У США зажадали відкликати сотні тисяч автомобілів Tesla

Через відмов блоку управління Tesla стає небезпечною

15 січня 2021, 12:52
Поділіться публікацією:

Популярні електромобілі Tesla можуть отримати серйозний удар по репутації. Деякі зі складових автомобіля не відповідають вимогам безпеки. Такий висновок зробили фахівці з Національної адміністрації безпеки дорожнього руху.

У США зажадали відкликати сотні тисяч автомобілів Tesla

Tesla Model S / фото ru.wikipedia.org

Так, експерти з безпеки попросили компанію Tesla відкликати 158 тисяч автомобілів. Причиною стали відмови мультимедійного блоку управління, через що перестали працювати сенсорні дисплеї. Перебої в роботі блоку ведуть до відмови систем захисту від обмерзання, звукових сигналів і погіршують роботу автопілота.

Відзначимо, що раптові відмови мікроконтролерів досить довго обговорюються на спеціалізованих форумах в інтернеті. Багато користувачів сходяться на думці, що перебої в роботі наступають тоді, коли флеш-пам'ять електрокара повністю заповнюється. Фахівці бачать тільки один вихід із ситуації — фізичну заміну обладнання. Дані проблеми помічені на моделях Model S, випущені в період з 2012 по 2018 рік, а також позашляховики Model X — з 2016-го по 2018 роки.

У Tesla не відповіли на запит про коментар. Однак компанія підтвердила NHTSA, що з урахуванням обмеженої місткості пам'яті всі пристрої неминуче вийдуть з ладу.

Слідом за цим Агентство з безпеки на дорогах США висловило офіційну вимогу, щоб Tesla ініціювала відгук і повідомила всім власників, покупців і дилерів розглянутих автомобілів про цей дефект безпеки й надала правовий захист користувачам.

Як повідомляв портал "Коментарі", агентство з безпеки дорожнього руху уряду США розслідує скарги на відмову підвіски майже 115000 електромобілів Tesla. Національне управління безпеки дорожнього руху заявляє, що надійшло 43 скарги на те, що важелі біля кульових шарнірів можуть вийти з ладу, що призведе до зіткнення між шиною і підкладкою колеса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини