Головна Новини Світ США У США зловили банду, яка викрала з українських банків цінностей на 170 млн гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

У США зловили банду, яка викрала з українських банків цінностей на 170 млн гривень

У квітні за результатами міжнародного співробітництва, Департамент юстиції США висунув звинувачення трьом особам за «відмивання» на території країни злочинних доходів

23 квітня 2021, 00:03
Поділіться публікацією:

У США викрили банду, члени якої викрали з банківських сейфів в Україні майно більш ніж на 30 мільйонів. Як повідомили в Національній поліції України, тільки в 2015-2016 роках їх жертвами став 51 осіб, які втратили майна на майже 170 мільйонів гривень.

У США зловили банду, яка викрала з українських банків цінностей на 170 млн гривень

Учасники злочинної організації (фото з відкритих джерел)

Учасники злочинної організації, в т. ч. троє осіб з подвійним громадянством України і США, легалізували викрадене шляхом придбання рухомого і нерухомого майна на території України і США, оформивши його і на своїх родичів.

У квітні е за результатами міжнародного співробітництва, яке тривало понад три років, Департамент юстиції США висунув звинувачення трьом особам за "відмивання" на території країни злочинних доходів. Тепер їм загрожує 20 років позбавлення волі тільки на території США.

Відзначається, що для викриття і затримання зловмисників українські поліцейські протягом трьох років співпрацювали з правоохоронцями кількох країн, зокрема США, Латвії, Молдови, Македонії, Грузії, Азербайджану та Узбекистану.

Нагадаємо, доля контрабандних сигарет на ринку України постійно зростає, а нелегальна продукція допомагає розвиватися тіньовій економіці і стимулює корупцію. Експерт програми "Міжнародна і внутрішня політика" аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Ігор Тишкевич розповів, що заважає вирішити цю проблему. Аналітик каже, що простих рішень в боротьбі з контрабандою сигарет немає, тому що є декілька складових проблеми. "Є контрабанда сигарет з України. Це — колосальні обсяги, — запевняє Ігор Тишкевич. — Тільки на тютюнових акцизах і податки ЄС в 2018 році втрачав близько 10 млрд євро, в 2019-м — близько 12-13 млрд євро. З цієї кількості близько 10% — це українська контрабанда ".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов розповів, що тютюновий ринок України перенасичений "чорної" і "сірої" продукцією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини