Головна Новини Світ США У США знову хочуть визнати РФ державою-спонсором тероризму: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У США знову хочуть визнати РФ державою-спонсором тероризму: яка причина

У Сенаті США хочуть покарати РФ за зближення з КНДР

21 червня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

У Сенаті США запропонували визнати Росію державою-спонсором тероризму через підписання угоди про партнерство між РФ та Північною Кореєю та поглиблення військової співпраці. Про це заявили сенатори від обох провідних партій Конгресу США, репрезентуючи відповідний законопроект. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

У США знову хочуть визнати РФ державою-спонсором тероризму: яка причина

Сенат США Фото: з відкритих джерел

Республіканець Ліндсі Грем вважає, що на додаток до злочинів РФ в Україні та інших країнах світу візит Путіна до КНДР є новим викликом і зараз настав "саме той момент" для прийняття цього документа.

"Той факт, що він мав достатньо сміливості укласти оборонну угоду з Північною Кореєю... одним із найбільш репресивних режимів на планеті означає, що ми втратили стримування... Я закликаю адміністрацію, враховуючи те, що Путін зробив учора, піти ва-банк і визнати його режим таким, яким він є: державою-спонсором тероризму", — наголосив Грем.

Його колега з демократів Річард Блюменталь зазначив, що угода між Путіним і Кім Чен Ыном є "глибоко страшною" і "ворожою до США, миру, свободи і справедливості в усьому світі".

"Двоє найавтократичніших лідерів у світі, які роблять звірства, стоять разом і є спонсорами тероризму... Росія заслуговує на те, щоб бути в цьому маленькому вибірковому клубі вбивць, які здійснюють звірства", — стверджує Блюменталь.

Сенатори згадали причетність РФ до отруєння Ющенка, Литвиненка та Скрипалів. При цьому за вказівкою правителя Кремля російський уряд "сприяв і продовжує сприяти актам міжнародного тероризму проти політичних опонентів, іноземних громадян та інших країн".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія звинувачує Україну в тероризмі: у США розповіли, що задумав Путін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

21 червня 2024, 19:39

Ну неужели..Недолго мучалась старушка в высоковольтных проводах...


Новини