Головна Новини Світ США У США зробили нову заяву про бої в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У США зробили нову заяву про бої в Курській області

У США заявили, що Україна самостійно ухвалювала рішення про бої на території Росії.

8 серпня 2024, 09:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot









Речник державного департаменту США Метью Міллер відреагував на прорив кордону та бої в Курській області. За його словами, Україна самостійно приймала рішення та не порушила політику США щодо ведення війни.

У США зробили нову заяву про бої в Курській області

Речник Держдепу США Метью Міллер. Фото з відкритих джерел

Метью Міллер виступив на брифінгу, де відповів на питання щодо боїв в Курській області на території Росії. За словами речника Держдепу США, події в Курській області не змінили позицію Сполучених Штатів щодо України, адже агресором у війні є саме Росія.

"Росія порушила територіальну цілісність України… і продовжує незаконно окупувати територію України. Рішення про те, яким чином Україна проводить військові операції, ухвалює Україна, і наша політика щодо ударів через кордон не змінилась", — сказав Міллер.

Також Міллер зауважив, що Україна не попереджувала США щодо операції на території Росії, а ухвалювала рішення самостійно.

"Для української сторони не є незвичним не попереджати нас заздалегідь про свою тактику… Україна самостійно ухвалює рішення", — додав Міллер.

Нагадаємо, що першою реакцію у США була заява з Білого дому, коли речник з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що українські військові дії має коментувати Україна, а головне завдання США – це надавати допомогу. Також Кірбі додав, що звернеться до України, аби отримати більше інформацію про операцію на території Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ЄС відреагували на дії ЗСУ в Курській області.

Також "Коментарі" писали про першу реакцію Путіна на бої в Курській області, де українські сили взяли під контроль кілька населених пунктів Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини