Головна Новини Світ США У США зробили нову заяву про контрнаступ України: що кажуть
commentss НОВИНИ Всі новини

У США зробили нову заяву про контрнаступ України: що кажуть

Бен Ходжес зазначив, що наземний етап контрнаступу України сповільнився, але інші операції йдуть за наміченим планом

16 листопада 2023, 22:55 comments1462
Поділіться публікацією:

Як планувалось, підсумковим етапом  повномасштабного   контрнаступу військових ЗСУ   повинно  стати остаточне звільнення  зайнятого  РФ Кримського  півострова.  Але зараз  сповільнена   тільки наземна частина операції зі  звільнення Криму.  Про це заявив  колишній командувач американської армії в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес, відповідаючи на питання  Radio NV.

У США зробили нову заяву про контрнаступ України: що кажуть

Генерал США прокоментував хід контрнаступу України (фото з відкритих джерел)

Американський генерал  розповів, що контрнаступ  української армії -  складавсь  з багатьох операцій, що  мають різні функції.

"Контрнаступ – це набагато більше, ніж просто те, що відбувається на полі бою. Україна проводить те, що НАТО називає багатопрофільними операціями. Це означає, повітря, сушу, море, космос, кіберпростір. Усі ці речі інтегровані для досягнення результату. І, звісно, результатом контрнаступу має бути, я вважаю, звільнення Криму", –  пояснив  Ходжес.

Він відзначає, що затрималась  зокрема земельна фаза контрнаступу Збройних сил України,  до якої привертається  більше уваги.  Але наступальні дії  на півдні "лише мають допомогти ізолювати Крим, перерізавши знаменитий наземний міст".

"Україні треба однозначно більше зброї великої дальності, яка може вразити російські цілі в Криму – такі як Севастополь, авіабазу в Саках, великий логістичний центр у Джанкої – і загалом зробити Крим непридатним для російських військ", –  пояснив  генерал.

За словами  колишнього командувача американської  армії  в Європі,  цей процес є можливим  в разі   допомоги  невеликої кількості ракет Storm Shadow. Він  додає, що про результати  контрнаступу  ЗСУ  може  сказати командувач російського  Чорноморського флоту Росії, що тепер  змушений  виводити кораблі з Кримського півострова на територію   російських  портів на Чорному морі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що генерал розповів про перспективи війни 2024 року

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини