Головна Новини Світ США У США зробили нову заяву про звільнення Херсону
commentss НОВИНИ Всі новини

У США зробили нову заяву про звільнення Херсону

Збройні сили України можуть повернути Херсон під свій контроль, заявив Ллойд Остін

3 листопада 2022, 21:06 comments1515
Поділіться публікацією:

Херсон може повернутися під контроль України, адже ЗСУ ефективно та методично працюють. Таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін, його цитує видання The Guardian.

У США зробили нову заяву про звільнення Херсону

Ллойд Остін (фото з відкритих джерел)

"Я вірю, що у них є можливість це зробити. І головне, українці вірять, що у них є для цього можливості", — сказав Ллойд Остін.

За словами очільника оборонного відомства США, українська держава має можливість повернути Херсон, адже їхня робота є методичною та ефективною.

 Ллойд Остін зробив таку заяву в той же день, коли російські колаборанти у Херсоні припустили, що військові РФ можуть вийти з лівого берега Дніпра.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про розмову Остіна та Шойгу. З'явилася інформація, що 21 жовтня відбулася телефонна розмова між міністром оборони РФ Шойгу та головою Пентагону Остіном. Російська сторона повідомляє, що обговорили актуальні питання міжнародної безпеки, включаючи ситуацію довкола України. Володимир Дубовик, директор Центру міжнародних досліджень, доцент кафедри міжнародних відносин Одеського національного університету імені Мечникова, вважає, що Остін закликав російську сторону до негайного припинення вогню і заявив про необхідність підтримки контактів. За його словами, в останні місяці та тижні фокус був саме на цьому питанні – можливого використання такої зброї. Політтехнолог, партнер SIC Group, голова Інституту демократії та розвитку PolitA та партії "Національна платформа" Катерина Одарченко гадає, що важко сказати, про що "поза протоколом" говорили міністри оборони США та РФ.  Але ймовірно, що порушувалося і питання щодо ситуації в Херсонській області.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини