Головна Новини Світ США У США зробили заяву щодо "Північного потоку-2"
commentss НОВИНИ Всі новини

У США зробили заяву щодо "Північного потоку-2"

Адміністрація США виступає рішуче проти газопроводу "СП-2"

4 травня 2021, 21:48
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з міністром закордонних справ Хайко Маасом заявив, що Вашингтон виступає рішуче проти газопроводу "Північний потік-2". За словами чиновника, на зустрічі також було піднято і питання щодо України, пише видання "РБК-Україна", посилаючись на повідомлення відомства.

У США зробили заяву щодо "Північного потоку-2"

Ентоні Блінкен - фото з відкритих джерел

"Держсекретар заявив, що адміністрація США виступає рішуче проти газопроводу "Північний потік-2". Держсекретар і очільник МЗС підкреслили важливість трансатлантичного партнерства перед обличчям дестабілізуючої діяльності Росії, Китаю та Ірану", — йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначено, що Маас і Блінкен обговорили порядок роботи НАТО на наступні 10 років, виведення військ із території Афганістану, а також підтримку України перед агресивними діями Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли інтернет-виданню "Коментарі", чого очікувати Україні від візиту до Києва голови Держдепу США Ентоні Блінкена.

Експерт Українського інституту політики Єва Антоненко вважає, що стандартними обговорюваними із західними представниками темами стануть питання реформ (насамперед — судової системи) і антикорупційний кейс, який можуть обмежити боротьбою з окремими олігархами.

За словами фахівця, підтримка України з боку США після зустрічі обмежиться виключно межами інтересів Штатів. А саме: санкціями та іншим тиском на РФ, продовженням поставок озброєння і консультативною допомогою, посиленням антиросійського кейсу в самій Україні і внутрішньоукраїнськими перетвореннями, включно зі спектром питань по роботі наглядових рад, визначеними призначеннями, а також ринком землі і питаннями перерозподілу активів українських олігархів і банківського сектору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини