Головна Новини Світ США У світі більше довіряють Байдену чи Трампу: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

У світі більше довіряють Байдену чи Трампу: результати опитування

Довіра по всьому світу до нинішнього президента США Джо Байдена значно вища, ніж до Дональда Трампа, хоч і знизилася порівняно з минулим роком

12 червня 2024, 08:45
Поділіться публікацією:

За даними дослідницького центру Pew Research Center, довіра по всьому світу до нинішнього президента США Джо Байдена значно вища, хоч і знизилася порівняно з минулим роком, ніж до Дональда Трампа, який прагне зайняти президентське крісло в Білому домі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Голос Америки", з посиланням на результати дослідження.

У світі більше довіряють Байдену чи Трампу: результати опитування

Джо Байден та Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що проведене з 5 січня по 21 травня опитування, в якому брали участь 40 566 осіб з 34 країн світу — не включаючи Сполучені Штати — показало, що медіанне значення довіри до Байдена у питаннях міжнародних відносин становить 43% порівняно з 28% Трамп.

Хоча жителі 24 країн більше довіряють Байдену, ніж Трампу, колишній президент США лідирує в Угорщині і Тунісі, тоді як у восьми країнах, що залишилися, в оцінках Байдена і Трампа немає значної різниці. Обидва лідери отримали одні зі своїх найвищих оцінок довіри на Філіппінах: у Байдена – 77%, у Трампа – 68%.

Проте рейтинги Джо Байдена погіршилися порівняно з минулим. У чотирнадцяти із 21 країни Байден отримав нижчі оцінки цього року порівняно з 2023 роком.

У дослідженні наголошується, що падіння рейтингу Байдена частково пов'язане з війною Ізраїлю та ХАМАС у Газі. У 34 країнах медіанний рівень несхвалення дій Байдена щодо війни становив 57%. За даними Pew, опитування було проведено до того, як Байден оголосив пропозицію про припинення війни.

Дані також показують, що чоловіки з більшою ймовірністю, ніж жінки, довіряють Трампу у кількох опитаних країнах. Східна тенденція для обох політичних діячів, мабуть, відповідає зниженню довіри до США як до зразка демократії.

У всіх опитаних країнах близько чотирьох з десяти респондентів вважають, що хоча США колись були прикладом демократії у світовому масштабі, тепер це вже не так, йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Білому домі розкрили подробиці відвертої розмови Байдена та Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини