Головна Новини Світ США У Трампа пояснили його бачення по закінченню війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Трампа пояснили його бачення по закінченню війни в Україні

У Трампа підтвердили, що ключовим пріоритетом його другого терміну буде якнайшвидше домовитися про припинення російсько-української війни

26 червня 2024, 11:00
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", у штабі кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа на запит "Голосу Америки" розповіли, що пріоритетом його потенційного другого терміну буде якнайшвидше закінчення війни між Росією та Україною, але європейські країни мають робити більший внесок у підтримку безпеки.

У Трампа пояснили його бачення по закінченню війни в Україні

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

У письмовій відповіді директора з комунікацій виборчого штабу Трампа Стівена Ченга йдеться про те, що президент Трамп неодноразово заявляв, що ключовим пріоритетом його другого терміну буде якнайшвидше домовитися про припинення російсько-української війни.

"Президент Трамп вважає, що європейські країни мають платити велику частку витрат, пов'язаних із конфліктом, оскільки США заплатили значно більше, що несправедливо стосовно наших платників податків", – йдеться у відповіді.

Як зазначено у листі, Дональд Трамп "зробить все необхідне, щоб відновити світ і відновити американську силу та стримування на світовій арені".

У штабі називають Дональда Трампа "єдиною людиною", яка може закінчити війну РФ проти України, і зазначають, що вона б не почалася, якби вона була президентом.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Офісі президента відреагували на "мирний план" Дональда Трампа Україною. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Київ має чітке розуміння того, що будь-який план припинення війни з Російською Федерацією має базуватись на міжнародному праві, а світ має бути справедливим.

Коментуючи мирний план для України, наданий ключовими радниками колишнього президента США Дональда Трампа, Михайло Подоляк зазначив, що війна не може закінчитися без притягнення Росії до відповідальності.

За його словами, заморозити війну, яка триває вже 28-й місяць, на нинішніх лініях фронту було б "дивно", адже Росія порушила міжнародне право та перебуває на українській території.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини