Головна Новини Світ США Удари американською зброєю по РФ: у Білому домі уточнили свою позицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Удари американською зброєю по РФ: у Білому домі уточнили свою позицію

США ведуть з Україною переговори з цього питання, але поки що обмеження залишаються незмінними

24 серпня 2024, 09:10 comments3315
Поділіться публікацією:

США ведуть з Україною переговори щодо використання американської зброї для ударів по території Росії, проте поки що обмеження залишаються незмінними. Як передає портал "Коментарі", про це на брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Удари американською зброєю по РФ: у Білому домі уточнили свою позицію

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

На фоні чуток про застосування HIMARS у Курській області Кірбі порушили питання, чи це свідчить про те, що США розширили можливість для України використовувати американську зброю для ударів по РФ.

Кірбі у відповідь сказав, що інформацію про удари РСЗВ HIMARS по об'єктах у Курській області підтвердити не може, проте зазначив, що поки що жодних змін у вказівках, де і як українці можуть використовувати зброю США, не було.

Водночас, він заявив, що США постійно обговорюють з українським керівництвом дії ЗСУ на фронті.

"Їм (українцям – ред.) дозволено використовувати матеріали, надані США, для захисту від російської агресії. І, як ви знаєте, президент дозволив їм використовувати американські боєприпаси для ударів через кордон. Але ми все ще ведемо з ними переговори. У мене немає жодних переговорів. політичних переваг, про які я міг би сьогодні говорити, і, звичайно, жодних нових політичних рішень, які були ухвалені", — зазначив Джон Кірбі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у західних партнерів України досі немає чіткої стратегії щодо Росії, коливаючись між так званим контролем ескалації та більш рішучими діями. Це, зокрема, впливає на їхнє рішення про надання Україні дозволу використовувати далекобійну зброю для ударів по військових об'єктах на території РФ, сказав в ефірі Freedom доктор політичних наук Ігор Петренко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини