Головна Новини Світ США Удари по РФ зброєю США: The Economist пише, що у Зеленського є останній шанс, щоб переконати Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Удари по РФ зброєю США: The Economist пише, що у Зеленського є останній шанс, щоб переконати Байдена

Переговори щодо цього питання пройдуть на полях Генасамблеї ООН наступного тижня

3 вересня 2024, 00:25
Поділіться публікацією:

 Україна все більше розчаровується через обмеження, накладені адміністрацією президента США Джо Байдена на використання американської зброї для ударів по цілям на території Росії. Президент України Володимир Зеленський незабаром матиме останню можливість переконати Байдена змінити свою позицію.

Удари по РФ зброєю США: The Economist пише, що у Зеленського є останній шанс, щоб переконати Байдена

Джо Байден та Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє The Economist, у травні США зняли повну заборону на удари по цілям в Росії, дозволивши Україні використовувати зброю для атаки на російські війська, які готувалися до наступу на Харків. Це змінило попередню політику Вашингтона, коли існувала заборона на використання американської зброї для ударів по російській території, оскільки це могло спровокувати ескалацію з боку Кремля.

Однак нові обмеження були впроваджені з інших причин. Серед них – бажання не нашкодити майбутньому перезавантаженню відносин із Москвою. Крім того, американські чиновники вважають, що дозволити Україні використовувати системи ATACMS, які мають більшу дальність дії, не змінить ситуацію стратегічно, оскільки Росія перемістила значну частину своєї техніки поза зону досяжності цих ракет.

Також США заборонили Великій Британії та Франції дозволити Україні використовувати ракети Storm Shadow/Scalp поза межами української території через наявність американських компонентів у цих ракетах.

На думку експертів, ці обмеження необґрунтовані. Колишній командувач американськими силами в Європі Бен Ходжес підкреслив, що немає ніяких моральних або юридичних причин для заборони атакувати російські цілі. Він також зауважив, що адміністрація Байдена керується порадами чиновників, які раніше помилялися щодо Росії, і закликав переглянути політику.

У Зеленського буде можливість обговорити цю ситуацію з Байденом під час зустрічі на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку наступного тижня. Тим часом Україна активно розробляє власну далекобійну зброю, що додає аргументів для отримання дозволу на використання більшої кількості західних ракет для атак по російських цілях.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський звернувся до 4 країн-партнерівПрезидент України Володимир Зеленський заявив, що зняття обмежень на використання далекобійної зброї може вплинути на результат закінчення війни в Україні. За словами президента, це буде ще один крок, щоб змусити Росію до справедливого миру.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини