Головна Новини Світ США Україна буде зі зброєю, незалежно від позиції країн-партнерів: Блінкен розповів про мету США
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна буде зі зброєю, незалежно від позиції країн-партнерів: Блінкен розповів про мету США

США хочуть зробити Україну незалежною від допомоги партнерів

21 грудня 2023, 07:05
Поділіться публікацією:

Влада США спільно з союзниками прагне забезпечити Україну можливістю міцно стояти на ногах у військовому та економічному плані на тлі існуючих викликів і не залежати від підтримки від країн-партнерів у майбутньому. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Україна буде зі зброєю, незалежно від позиції країн-партнерів: Блінкен розповів про мету США

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Держсекретар зазначив, що Вашингтон хоче переконатися, що Україна зможе мати міцну основу та ресурси для самостійного вирішення питань фінансового, військово-оборонного плану та у сфері демократії, щоб "допомога таких рівнів більше не була потрібна".

Ентоні Блінкен зазначив, що в цьому полягає "чіткий план" американської сторони разом із міжнародною коаліцією.

При цьому держсекретар США звернув увагу, що доти, доки цього не сталося, підтримка з боку партерів має тривати.

У цьому контексті Блінкен вказав на важливість допомоги на тлі існуючих загроз, які стоять перед Україною щодо відбиття російських атак, а також при контрнаступальних діях ЗСУ для звільнення окупованих територій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна добігає кінця 2023 року з кардинальним зниженням підтримки з боку закордонних партнерів. У США який місяць не можуть прийняти багатомільярдну підтримку, а коштів вистачить, за даними Білого дому, лише на ще один військовий пакет військової допомоги. У ЄС, де через дії Угорщини заблоковано 50 млрд євро для нашої країни, повернутися до питання виділення цих коштів зможуть не раніше лютого. Ну, а МВФ прогнозують, що Україна без допомоги Заходу зможе протриматися лише кілька місяців. Чому ми опинилися у подібній ситуації? Які варіанти розвитку подій? Чи не виглядає так, що Захід, який обіцяв чи не нескінченну підтримку Україні – "зливає" нас? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини