Головна Новини Світ США Україна готова до переговорів із РФ: реакція офіційного Вашингтона
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готова до переговорів із РФ: реакція офіційного Вашингтона

У Вашингтоні наголосили, будь-які рішення щодо дипломатичних переговорів - це рішення, яке має приймати Україна, а не Сполучені Штати

16 липня 2024, 07:45 comments4006
Поділіться публікацією:

Вашингтон підтримає рішення офіційного Києва щодо залучення РФ до проведення другого саміту миру, якщо участь представників країни-агресора у майбутньому заході ініціює українська сторона. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на брифінгу у Вашингтоні зробив представник Державного департаменту США Метью Міллер.

Україна готова до переговорів із РФ: реакція офіційного Вашингтона

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

Представник Держдепу відповів на запитання журналістів, чи заохочували "офіційні особи США" українського президента Володимира Зеленського під час його візиту до Штатів щодо потенційного другого мирного саміту із запрошенням на нього Росії

"Це те, що ми з ними обговорювали. Але, як ми вже говорили раніше, будь-які рішення щодо дипломатичних переговорів — це рішення, яке має приймати Україна, а не Сполучені Штати, не будь-яка інша країна, яка не є стороною конфлікту", — сказав представник Держдепу.

Він додав, що Україна, яка є жертвою широкомасштабної військової агресії з боку РФ, "сама вирішує, коли, як і в якій формі розпочати дипломатичні переговори".

За словами Міллера, влада США як партнер і помічник України, "підтримає їх, якщо вона обере цей шлях".

"Ми завжди чітко пояснювали це. І я зауважу — і це стосується того, як Кремль відповів принаймні спочатку на ті заяви з боку України — ми завжди підтримували дипломатію, коли Україна готова, але ніколи не було ясно, що Кремль готовий до реальної дипломатії", — зазначив представник Держдепу.

Він додав, що США продовжуватимуть підтримувати Україну, і "якщо і коли вони вважатимуть подальші дипломатичні кроки з Росією доречними, ми підтримаємо їх у цьому рішенні".

"Ми завжди вважали, що рішення про дипломатію навколо цього конфлікту повинні прийматися Україною, де Україна є "біля керма". І тому, коли вони – якщо вони хочуть запросити Росію на той саміт, звичайно, ми це підтримуємо", – сказав чиновник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — участь РФ у другому саміті миру РФ: Зеленський зробив заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини