Головна Новини Світ США Україна може отримати від США ракети, які б'ють далі за HIMARS, – Маркарова
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може отримати від США ракети, які б'ють далі за HIMARS, – Маркарова

Україна обговорює зі США постачання нових ракет

4 жовтня 2022, 12:27
Поділіться публікацією:

Україна веде переговори зі США щодо постачання ракет, з радіусом дії вище, ніж у систем залпового вогню HIMARS. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на слова посла України в США Оксани Маркарової в інтерв'ю каналу "CNN".

Україна може отримати від США ракети, які б'ють далі за HIMARS, – Маркарова

Прапори України та США. Фото з відкритих джерел

"Ми сподіваємося, що США нададуть нам озброєння. Ми покажемо не лише ефективне його застосування, а й як відповідально його використовуватимуть", — сказала дипломат.

Відповідаючи на запитання про те, чи надасть Україна США право впливати на вибір цілей у разі постачання ракет з дальністю польоту понад 100 км, Маркарова відповіла: "Ми завжди тісно працюємо з нашими партнерами. Наші міністри оборони та головнокомандувачі проводять регулярні бесіди. Обговорення йдуть також на базі Рамштайн. Тому я не думаю, що між нами є якесь непорозуміння".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія планує влаштувати демонстраційний підрив ядерної зброї на кордонах України. Про це пише британська газета The Times, з посиланням на військові джерела.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з 3 жовтня розпочалося перше в історії української дипломатії турне глави МЗС України країнами Африки. Чому ця поїздка відбувається саме зараз? Які профіти може отримати Україна? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.                                                                                                                                                         

Раніше "Коментарі" писали – Росія повністю закінчила оформлення анексії частини України: що тепер зробить російський диктатор Путін. У ситуації розібралися наші експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини