Головна Новини Світ США Україна починає втрачати територію: про що Байден попередив лідерів Конгресу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна починає втрачати територію: про що Байден попередив лідерів Конгресу

У Білому домі вважають, що причина в тому, що ситуація в Україні наблизилася до жахливої, криється у відмові Конгресу якнайшвидше узгодити допомогу Києву

28 лютого 2024, 07:08 comments2274
Поділіться публікацією:

Білий дім попередив, що ситуація в Україні є "дуже жахливою" за підсумками "інтенсивних" переговорів лідерів Конгресу із президентом США Джо Байденом. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Україна починає втрачати територію: про що Байден попередив лідерів Конгресу

США. Фото: з відкритих джерел

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі наголосив на критичній ситуації на фронті через брак боєприпасів у Збройних сил України.

За словами чиновника, солдати "приймають дуже важкі рішення куди і чим стріляти" та "у них закінчуються патрони".

"Я не в тому положенні, щоб поставити тимчасовий штамп і сказати, що до такої дати вони програють війну, але вони, безумовно, починають втрачати територію — територію, яку вони відвоювали у росіян. І тепер вони мають віддати її назад росіянам, тому що вони не можуть – вони не можуть відбитися від них”, – сказав Кірбі.

Він також зазначив, що Україна потребує фінансової допомоги на оборонні потреби, яка "зависла" у Конгресі.

"Ми потребуємо її (Ред. – допомоги) зараз. Я навіть не припускатиму, що може бути занадто пізно. Ми вже в деякому сенсі запізнилися. Вони (Ред. – військові ЗСУ) втратили місто Авдіївку буквально через боєприпаси. Так що у певному сенсі це вже має драматичний вплив на поле бою", — сказав Кірбі.

Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер і лідер демократичної меншини в Палаті представників Хакім Джефріс припустили, що зустріч була продуктивною, але обидва охарактеризували переговори щодо України як "інтенсивні".

Шумер повідомив, що під час зустрічі він наголосив на попередженні президента Володимира Зеленського, що "якщо вони не отримають допомогу швидко, Україна може впасти".

Читайте також на порталі "Коментарі" – допомога Україні: чи вдасться Байдену переконати Джонсона та республіканців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Medkot

28 лютого 2024, 08:40

В мене єдине питання: чому за 2 (два) роки війни Україна не налагодила власне виробництво боєприпасів? Або ми усі, один до одного, тупі та линіві, або комусь зверху це не потрибно? Чому тільки зараз, за 2 роки, ми НАЗДОГНАЛИ рашку у виробництві дронів? Хоча в Україні дрони з'явилися набагато раніше, ніж у кацапів. С перших днів були ї Байрактари і квадрокоптери, що волонтери везли, попри перешкоди від таможні. До того ж, були доведени до тестових образців проекти "Лелека-100" та "Лелека-300" з комплектами озброень. Де це все? А ле ось зараз пан Камишин, МІНІСТР стратегічної промисловості, гордо заявляє, що ми НАЗДОГНАЛИ... Мать десь у нас хтось сидить не на своєми місті. І я вже молчу про колиску ракетного озбоєння - Дніпропетровщину.

Сенс

28 лютого 2024, 08:18

США, просто предатели и иезуиты. Они мало помогли в трудный час. Заманили лозунгами, слили старье для утилизации, ослабили рашку и финансово выиграли в любом варианте войны. Выиграет Украина-есть место для вливания денег на очень хороших условиях, выиграет рашка и ослабнет еще и на восстановлении захваченных территорий, там же апокалипсис и опять в выигрыше дядя Сэм. За океаном все просто. Европа-это сборище ссыкунов, которые боятся сильно обидеть рашку и потерять финансовую выгоду. Тоже слили старье и продолжают бодро торговать с агрессором. Рашка просто включила каток и военку почти на полную мощь и там не орут про детей мажоров, народ валом валит в армию и криминал подчищают заодно. А Украина все на лозунгах и свое все разграблено с 1991 года, а сейчас гибнут лучшие, теряется генофонд. Бездарные генералы, просравшие весь ЮГ за месяц, ворье в военном ведомстве и нет конца этому списку союзников кремлевских.


Новини