Головна Новини Світ США Україна тисне на Байдена, щоб той прийняв важливе для війни рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна тисне на Байдена, щоб той прийняв важливе для війни рішення

Делегація українських політиків намагатиметься отримати дозвіл від США використовувати американську зброю для ударів по Росії.

15 травня 2024, 10:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Група українських політиків перебуває з візитом у Вашингтоні, де спробує переконати президента США Джо Байдена скасувати заборону для ударів по Росії американською зброєю. За їх словами, Україна бачила, як росіяни зібрали понад 30 тис. військових біля кордону, проте не могла їх атакувати через американську заборону.

Україна тисне на Байдена, щоб той прийняв важливе для війни рішення

Президент США Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Адміністрація Байдена, коли оголосила про відправку далекобійної зброї зазначила, що Україна її може використовувати виключно для ударів по українських тимчасово окупованих територіях, однак не атакувати територію Росії.

Українська делегація парламентарів збирається переконати Джо Байдена скасувати цю заборону. Зокрема українська розвідка тривалий час спостерігала, як російські сили скупчуються поблизу українського кордону, однак не могли завдати по них ударів. А в травні ці російські сили почали наступ на Харківщину.

"Головна проблема зараз — це політика Білого дому щодо обмеження нашої здатності завдавати ударів по військових цілях у Росії", — повідомляє заяву Давида Арахамії видання Politico під час візиту до Вашингтону.

Росія розуміючи, що Україна не буде атакувати російські позиції скупчила понад 30 тис. військових та сконцентрувала техніку на підступах до українського кордону.

"Ми бачили, як їхні військові сиділи за один-два кілометри від кордону всередині Росії, і ми нічого не могли з цим вдіяти", — говорить голова спецкомісії ВР з питань озброєнь і боєприпасів Олександра Устинова.

Ймовірно українська делегація не змінить рішення Байдена. Як вказує Politico з посиланням на заяви двох американських політиків: "допомога призначена для оборони, а не для наступальних операцій на російській території".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США помітили нову тактику російської армії на Харківському напрямку.

Також "Коментарі" писали про те, яку зброю президент Зеленський закликав надати США для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини