Головна Новини Світ США Україна точно вистоїть щонайменше рік: яку допомогу незабаром Київ отримає від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна точно вистоїть щонайменше рік: яку допомогу незабаром Київ отримає від США

Forbes прогнозує, що Україна вже зовсім скоро може отримати довгоочікувані $34 млрд на зброю від США

2 квітня 2024, 12:44 comments1988
Поділіться публікацією:

Майже півроку дебатів про те, в якому вигляді і коли надати новий пакет допомоги Україні від США добігають кінця і спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон нарешті готовий поставити на голосування законопроєкт, який включає і допомогу нашій країні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише Forbes.

Україна точно вистоїть щонайменше рік: яку допомогу незабаром Київ отримає від США

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що йдеться про виділення $60 млрд. на допомогу Україні, з них $34 млрд. на зброю. Решту планують витратити на навчання українських військових, а також на гуманітарну та іншу невійськову допомогу.

"Щоб зрозуміти, скільки зброї можна придбати на 34 мільярди доларів, зауважте, що за перші 23 місяці широкомасштабної війни Росії проти України Сполучені Штати виділили 45 мільярдів доларів на зброю для України. Ця допомога має тримати Україну в руках ще рік чи більше", – пояснює Forbes.

Автори матеріалу зазначають, що більшість цих грошей може піти на закупівлю радарів, засобів РЕБ, дронів, човнів, бронетехніки та інженерного обладнання. Особливий акцент буде зроблено на боєприпасах для артилерії та систем ППО – того, чого Україна найбільше потребує нині.

Що стосується артснарядів, то, на думку аналітиків Forbes, лише 155-мм боєприпасів Україна може отримати від США не менше мільйона. Великі заводи з виробництва артснарядів у Техасі та Пенсільванії зараз можуть виробляти до 60 тисяч боєприпасів на місяць, а у разі виділення фінансування ця сума може зрости до 100 тисяч.

Журналісти зазначають, враховуючи те, що Європа також посилила допомогу Україні, ЗСУ нарешті зможуть зрівнятися з РФ за кількістю випущених боєприпасів. А з огляду на перевагу точно — вперше за рік отримати артилерійську перевагу на фронті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: чому у квітні для нас головне вистояти і до чого готуватись далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини